

Laksetatar med lime, spinat og lakridsbrød
LAKSETATAR
- 300 g fersk laks
- 100 g daddeltomater
- 1 bundt koriander
- 1 bundt purløg
- 6 spsk. olivenolie
- skal og saft af 2
- usprøjtede limefrugter
- salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
- 100 g frisk babyspinat
- 6 skiver landbrød
- 2 spsk. olivenolie
- evt. 1 spsk. lakridssalt
- salt og friskkværnet peber
- 6 patentglas
1. laksetatar: Læg laksen i fryseren i 24 timer ved ÷20° (anbefales af Fødevarestyrelsen, når laksen skal serveres rå). Tø laksen op, og skær den i små fine tern, mens den endnu er halvfrossen, så er den lettere at skære. Skær tomaterne i kvarter; fjern kernerne, og skær tomaterne i små tern. Bland tomat og laks. Hak koriander og purløg fint, og rør det i lakseblandingen sammen med olivenolie. Skyl limefrugterne, og riv skallen fint. Pres saften. Bland limeskal og limesaft i laksetataren, og krydr med salt og peber. Lad laksetataren trække et par timer på køl før servering.
2. Servering: Skyl og tør spinaten. Dryp brødskiverne med olivenolie, og drys evt. lidt lakridssalt på hver brødskive. Rist brødskiverne i en 200° varm ovn i 6-8 minutter, til de er gyldne og sprøde. Dryp spinatbladene med olivenolie, og krydr med salt og peber. Fordel spinaten i bunden af 6 glas, og læg laksetatar ovenpå. Servér med de ristede brødskiver.
TIP: Lakridssalt kan købes i delikatesseforretninger, f.eks. på blok18.dk/shop
Til den perfekte picnic anbefaler vi
HOVEDRET: Kyllingelår med salvie og parmaskinke og kartoffelsalat med asparges - Få opskriften her
DESSERT: Rabarberkompot med jordbær, markroner og hvid chokolade - Få opskriften her