Forretter

Laksetatar med lime, spinat og lakridsbrød

Sørg for, at laksen er helt frisk, og fortæl fiskehandleren, at den skal serveres rå

Laksetatar med lime, spinat og lakridsbrød til 6 personer

Tid: 30 min. Nedfrysning, laks: 24 timer. Trækketid: 1-2 timer. Ovntid: 6-8 min. 
 
INGREDIENSER
LAKSETATAR
300 g fersk laks
100 g daddeltomater
1 bundt koriander
1 bundt purløg
6 spsk. olivenolie
skal og saft af 2 
usprøjtede limefrugter
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
100 g frisk babyspinat
6 skiver landbrød
2 spsk. olivenolie
evt. 1 spsk. lakridssalt
salt og friskkværnet peber
6 patentglas
 

Opskrift - sådan laver du laksetatar med lime, spinat og lakridsbrød

 
1. laksetatar: Læg laksen i fryseren i 24 timer ved ÷20° (anbefales af Fødevarestyrelsen, når laksen skal serveres rå). Tø laksen op, og skær den i små fine tern, mens den endnu er halvfrossen, så er den lettere at skære. Skær tomaterne i kvarter; fjern kernerne, og skær tomaterne i små tern. Bland tomat og laks. Hak koriander og purløg fint, og rør det i lakseblandingen sammen med olivenolie. Skyl limefrugterne, og riv skallen fint. Pres saften. Bland limeskal og limesaft i laksetataren, og krydr med salt og peber. Lad laksetataren trække et par timer på køl før servering.
 
2. Servering: Skyl og tør spinaten. Dryp brødskiverne med olivenolie, og drys evt. lidt lakridssalt på hver brødskive. Rist brødskiverne i en 200° varm ovn i 6-8 minutter, til de er gyldne og sprøde. Dryp spinatbladene med olivenolie, og krydr med salt og peber. Fordel spinaten i bunden af 6 glas, og læg laksetatar ovenpå. Servér med de ristede brødskiver.
 
TIP: Lakridssalt kan købes i delikatesseforretninger, f.eks. på blok18.dk/shop
 
Til den perfekte picnic anbefaler vi