lækker laksetatar
Forretter

Laksetatar med avocadocreme

af Julie Hey mad@soendag.dk 7. februar 2022
FOTO: Bjørn Jakobsen
Laksetatar er ægte sommermad. Laks er altid et hit, her blander vi to slags laks til en fin laksetatar med avocadocreme. Perfekt, let ret til sommerfesten!
4 personer
Tid i alt 20 min

Ingredienser til laksetatar

  • 300 g frisk laks uden skind (skal først nedfryses)
  • 100 g røget laks
  • 1 lille skalotteløg
  • ½ agurk
  • 1 æble, gerne granny smith
  • ½ spsk sennep
  • 2 spsk olivenolie
  • Krydderurter, f.eks. kørvel og dild
  • 1 avocado
  • 1 spsk citron
  • 1 dl piskefløde
  • Salt, kværnet peber
  • 4 skiver rugbrød, gerne malt

Sådan laver du laksetatar

  1. Skær begge slags laks i terninger.
  2. Pil løget, skær et par tynde ringe til pynt og hak resten fint.
  3. Skræl agurken, halvér den på langs og skrab kernerne ud med en ske. Skær agurken i fine små terninger.
  4. Skyl æblet, fjern kernehuset og skær æblet i små terninger samt et par aflange tynde stænger til pynt.
  5. Rør lakseterningerne med sennep, olivenolie og 4 spsk hakkede krydderurter.
  6. Tilsæt æble, løg og agurk og stil din laksetatar på køl.
  7. Skræl avocadoen og fjern stenen. Mos kødet med en gaffel og tilsæt citronsaft.
  8. Pisk fløden stiv, vend den forsigtigt med avocadoen og smag til med peber.
  9. Smag din laksetatar til med salt og peber, anret den på fire tallerkener og pynt med avocadocreme, krydderurter, æblestænger og små ringe skalotteløg.
  10. Rist rugbrødet og servér det til den smukke laksetatar.

Inspiration til sankthansfesten

Hovedret:

Sommerdessert:

Frisk sommerdrink: