butterdej med rejer
Forretter

Lækker butterdej med rejer og asparges

af Susanne Palmqvist 15. november 2021
Foto: Henrik Freek
Det minder lidt om tarteletter med rejer og asparges, men på en meget mere elegant måde. Få opskriften på butterdej med rejer og asparges her.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • ½ rulle færdig butterdej
  • æggehvide til pensling

FYLD

  • 200 g rejer
  • 2 usprøjtede limefrugter
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1-2 bundt grønne asparges
  • 1½ spsk. olie til stegning
  • 1½ dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ bundt dild

Opskrift - Sådan laver du butterdej med rejer og asparges

  1.  Rul butterdejen ud, og skær 2 stykker på ca. 6 cm i bredden. Del dem i yderligere 2 dele, og læg dem på en plade med bagepapir. Prik dejen med en gaffel, og pensl med æggehvide. Skær også 6 strimler i 1½ cm’s bredde. Lim dem fast på bundene med æggehvide, som høje kanter hele vejen rundt. Pensl igen. Bag butterdejsstykkerne gyldne i en 210° varm ovn i ca. 20 minutter. Køl af på en rist.
  2. Fyld: Afdryp rejerne, og bland dem med revet skal og saft af 1 limefrugt, olie og peber fra kværn. Vend salt og hakket dild i, lige før de skal spises.
  3. Bræk enderne af aspargeserne, og kassér dem. Skær aspargeserne i 4 cm lange stykker, og lynsteg dem i olie på en pande i 2 minutter. Tilsæt fløde og saften fra den anden limefrugt, og kog op. Sluk for blusset, og krydr med salt og peber. Lun butterdejsstykkerne, og fyld dem med asparges. Læg lidt rejer ved siden af, og drys med revet limeskal og hakket dild.