Kammuslinger med sprød skorpe
Forretter

Kammuslinger med sprød skorpe

7. august 2009Opdateret 3. april
af Claus Christensen
Lækker og nem opskrift på kammuslinger med sprød skorpe. Vi guider dig igennem hele opskriften.

Det skal du bruge

  • 16-20 kammuslinger
  • Friskrevet brødkrumme
  • Olie til stegning
  • 1 bdt persille

Sauce tatare

  • 200 g god mayonnaise
  • Salt og peber
  • Citronsaft
  • Dijonsennep
  • 3-4 purerede hårdkogte æggeblommer
  • 1 bdt purløg

Fremgangsmåde

  1. Panér kammuslingerne i friskrevet brødkrumme og steg dem gyldne og sprøde i hed olie på panden - de skal nærmest frituresteges og må gerne være en anelse rå i midten - ellers bliver de hårde.
  2. Lad dem dryppe af på en serviet.
  3. Frituresteg derefter persillekvistene i den hede olie, til de er knasende sprøde.
  4. Smag mayonnaisen til med salt og peber, citronsaft og en lille smule dijonsennep, tilsæt pureret æggeblomme og friskhakket purløg.
  5. Servér kammuslingerne med den friterede persille og spis dem gerne som fingermad, der dyppes i tatar-saucen.

Se flere opskrifter med kammuslinger her.

Læs også