Kammuslinger med kold avocadocreme
Forretter

Kammuslinger med kold avocadocreme

af Julie Hey 4. august 2021
Foto: Bjørn Jakobsen
Kammuslinger er en udsøgt spise, men drukner ofte let i snakken og virakken om andre skaldyr. Men faktisk kræver de meget lidt tilberedelse og går perfekt i spænd med enkelte gode råvarer. Glæd dig her til en af havets store guldklumper...
4 personer
Tid i alt 10 min

Det skal du bruge

  • 8 store kammuslinger
  • Olie til stegning

Avocadocreme

  • 2 avocadoer
  • ½ spsk grøn chili
  • 1 spsk kørvel
  • Ca. 1 dl hønsebouillon
  • ½ lime
  • Salt og peber
  • 2 spsk creme fraiche 18%

Tilbehør

  • Kørvel
  • Groft brød

Opskrift - sådan laver du kammuslinger med kold avocadocreme

  1. Halver avocadoerne, fjern stenene og skrab kødet ud med en ske.
  2. Fjern kernerne i chilien og hak den fint.
  3. Blend avocadokødet med chili og kørvel og tilsæt kold bouillon lidt ad gangen og blend til en ensartet creme.Smag til med limesaft, salt og peber.
  4. Sæt cremen på køl indtil servering evt. med en avocadosten i, så den ikke bliver brun.
  5. Steg kammuslingerne i ganske lidt olie i 2 minutter på hver side på en grillpande. Tryk evt. let på dem - de skal være faste i kødet.
  6. Rør avocadocremen med creme fraiche og anret den i et par glas eller skåle. Pynt med kørvel.
  7. Server de varme kammuslinger og brød til.

 

Herunder finder du flere lækre opskrifter med skaldyr