Stine Christiansen/Skovdal & Skovdal
Forretter

Julebrunch: Snegle med chorizo, spinat og ost

De her snegle er dejligt salte og skønne på et brunchbord. Vælg den bløde, let krydrede chorizo, og brug pølsefarsen som fyld i dine snegle. Det er sååå lækkert!

Julebrunch: Snegle med chorizo, spinat og ost til 6 personer

INGREDIENSER

3 dl sødmælk
2½ dl piskefløde
25 g gær
¼ dl sukker
2 tsk. salt
ca. 750 g mel
 
FYLD
2 fed hvidløg i tynde skiver
300 g babyspinat
salt
300 g fersk chorizo
1-2 tsk. røget paprika
150 g revet Comté eller Primadonna
1 æg, pisket med 2 spsk. koldt vand
 
Opskrift - sådan laver du snegle med chorizo, spinat og ost
 
1. Lun mælk og fløde til ca. 37°. Opløs gæren i den lune mælk, og rør sukker og salt i. Bland melet i, og ælt dejen grundigt, til den er blank, ca. 5 minutter i røremaskine. Sæt dejen lunt, og lad den hæve i 1 time.
 
2. Rist imens hvidløgene i lidt olivenolie på en varm pande. De må gerne tage en smule farve. Kom spinat ved, og lad den falde sammen. Krydr med salt, og kom spinaten i en si, så den værste væde kan dryppe fra. Klem farsen ud af pølserne.
 
3. Rul dejen ud til ca. 40 x 30 cm. Fordel chorizo-fars, spinat, paprika og revet ost på dejen, og rul den til en lang pølse. Skær den i 14-16 stykker. Smør et ovnfast fad. Sæt sneglene i fadet, og pensl med pisket æg.
 
4. Bag hele balladen i 35-40 minutter ved 175° varmluft, eller til de er gennembagte.
 
Servér gerne chorizo-sneglene lune.
 
TIP: Dejen kan sagtens hæve natten over i køleskab. Så skal du ikke lave så meget klar i sidste øjeblik.

Til den fuldendte julebrunch hører også:

Mandarinsjus - Få opskriften her

Butterdejstærter med gedeost og laks - Få opskriften her

Frisésalat med pocherede æg og bacon vinaigrette - Få opskriften her

Yoghurt med appelsin, passionsfrugt og chokolademysli - Få opskriften her

Klatkager med kirsebærsyltede skovbær - Få opskriften her

Læs mere om: