Forretter

Julebrunch: Butterdejstærter med gedeost og laks

af Louisa Lorang 11. april 2022
Foto: Stine Christiansen/Skovdal & Skovdal
Super nemme tærter. Beregn minimum 2 pr. person, og bag dem gerne, når gæsterne er kommet, eller lige inden, så de er lune og skønne.
12 stk

INGREDIENSER

  • 1 pakke butterdej fra frost, 6 plader (450 g)
  • smør til formen
  • 200 g blød gedeost
  • 200 g mascarpone
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
  • salt og peber

TOPPING

  • 200 g røget laks i tynde skiver
  • plukket dild

1. Del dejen i 2 stykker hver, så du har 12 stykker. Smør en muffinform grundigt med smør, og læg butterdej i formen. Pisk gedeost, mascarpone, æg og mælk sammen, og krydr med salt. Fordel massen i butterdejen, og bag de små tærter i en forvarmet ovn ved 175° varmluft i 30-40 minutter. Eller til de er gyldne og lækre.

 

2. Lad dem køle en anelse. Top de lune tærter med laks og dild, og servér straks.

 

TIP: Hvis du laver tærterne med en klassisk tærtedej og samme fyld, kan du bage dem dagen i forvejen, lune dem og toppe dem med laks lige inden servering.

 

Til den fuldendte julebrunch hører også:

Mandarinsjus - Få opskriften her

Snegle med chorizo, spinat og ost - Få opskriften her

Frisésalat med pocherede æg og bacon vinaigrette - Få opskriften her

Yoghurt med appelsin, passionsfrugt og chokolademysli - Få opskriften her

Klatkager med kirsebærsyltede skovbær - Få opskriften her