jomfruhummerhaler
Forretter

Jomfruhummertatar med agurk og chili

af Timm Vladimir 14. august 2018
Foto: Columbus Leth
Findes der noget mere lækkert og delikat end jomfruhummerhaler? Nej, vel? Det kræver godt nok lidt pillearbejde, men det er absolut indsatsen værd. Her får du opskriften på jomfruhummertatar med agurk og chili
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 12 jomfruhummerhaler
  • 1 spsk. olivenolie
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

AGURKETOPPING

  • ½ agurk
  • 1 spsk. olivenolie
  • skal af ½ usprøjtet citron
  • 1 frisk grøn jalapenochili
  • 15 blade basilikum

Opskrift - sådan laver du jomfruhummertatar med agurk og chili

 

1. Pil hummerhalerne, og flæk dem på langs. Fjern den sorte tarmstreng. Anret hummerhalerne på kolde tallerkener. Dryp med olivenolie og citronsaft. Krydr med salt og peber.   2. AGURKETOPPING: Skyl agurken, og skær den i tynde skiver på langs, evt. med en tyndskræller. Vend med olivenolie, fintrevet citronskal, finthakket jalapeno og fintskåret basilikum. Anret det oven på hummerhalerne, og servér straks.   PRØV OGSÅ: Jomfruhummer med sprød blomkålssalat og aioli