Hvide asparges med laks og fløde
Mad

Hvide asparges med laks og syrnet fløde

4. maj 2020
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Asparges er smagen af forår! Brug dem, mens de er i sæson, så smager de allerbedst. Her får du opskriften på den perfekte forårs-forret!
4 personer
Tid i alt 25 min

Dressing

  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk. grov sennep
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. honning
  • Salt og peber

Asparges

  • 4 store hvide asparges
  • 8 grønne asparges
  • Salt

Til servering

  • 50 g frisk lakserogn
  • 150 g røget laks
  • Frisk dild

Asparges med syrnet fløde og laks

  1. Dressing: Rør fløde med sennep, citronsaft, honning, salt og peber i en skål. Lad det trække 15 minutter.
  2. Skræl de hvide asparges, og flæk dem på langs. Bræk bunden af de grønne asparges.
  3. Kog hvide og grønne asparges i 3-4 minutter i letsaltet vand. Læg dem straks i isvand.
  4. Servering: Afdryp aspargesene, og anret dem på et fad. Dryp dressing over, og top aspargesene med lakserogn, røget laks og dild.

Læs også