Forretter

Hvide asparges med laks og syrnet fløde

Asparges er smagen af forår! Brug dem, mens de er i sæson, så smager de allerbedst.Her får du opskriften på den perfekte forårs-forret!

Forberedelsestid: 25 min
Tid i alt: 25 min
Antal personer: 4

Dressing

1 dl piskefløde
1 tsk. grov sennep
2 spsk. citronsaft
1 tsk. honning
Salt og peber

Asparges

4 store hvide asparges
8 grønne asparges
Salt

Til servering

50 g frisk lakserogn
150 g røget laks
Frisk dild

Sådan laver du asparges med syrnet fløde og laks

 

Dressing: Rør fløde med sennep, citronsaft, honning, salt og peber i en skål. Lad det trække 15 minutter.

 

Skræl de hvide asparges, og flæk dem på langs. Bræk bunden af de grønne asparges. Kog hvide og grønne asparges i 3-4 minutter i letsaltet vand. Læg dem straks i isvand.

 

Servering: Afdryp aspargesene, og anret dem på et fad. Dryp dressing over, og top aspargesene med lakserogn, røget laks og dild.

 

PRØV OGSÅ: Pestofyldt kylling med asparges og kartoffelbåde

Læs mere om: