hjemmelavet guacamole opskrift
Forretter

Hjemmelavet guacamole

af Susanen Palmqvist 25. juni 2021
Foto: Anders Schønnemann
Den bløde guacamole med frisk koriander er super god til grillet og stegt kød. Du kan smage den til, så den enten er syrlig eller stærk – eller begge dele. Den kan holde sig nogle timer i køleskab, men jo hurtigere din guacamole serveres, desto flottere vil farven være
2 personer
Tid i alt 5 min

Det skal du bruge

  • 1-2 modne avocadoer
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 2 fed hvidløg, hakkede eller knust
  • lime- eller citronsaft efter smag (ca. ½ frugt)
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 1 stor håndfuld friskhakket koriander
  • evt. et par dråber tabasco eller lidt chiliflager, alt efter hvordan du kan lide din guacamole

Hjemmelavet guacamole - sådan gør du 

 

  1. Tag avocadokødet ud af skallen, og mós det groft.  
  2. Rør løg, hvidløg og citronsaft i. Kom olie og koriander i, og smag din guacamle til med salt og peber og tabasco eller chiliflager.  
  3. Opbevar guacamole koldt.

 

TIP: Guacamole smager godt til næsten alt - brug det i burger, sandwich eller mexicansk mad. Kun fantasien sætter grænser for hvad du kan bruge guacamole til!

Er du på udkig til mere tilbehør  til maden? Så prøv denne opskrift på bulgur med citron, bønner og skvalderkål

Andre lækre opskrifter