https://imgix.femina.dk/media/article/1449-glarmestersild.png
Mad

Hjemmelavede glarmestersild

9. december 2014
af Camilla Zarah Lawes og Christine Bille Nielsen
Foto: Betina Hastoft og Henrik Freek
Spegesild er saltkonserverede sild, som man kan udvande og lægge i en hjemmelavet marinade. Det er meget enkelt, og de selvfabrikerede sild smager mærkbart friskere og har en bedre konsistens end dem, man kan købe sig til.

Hjemmelavede glarmestersild til 8-12 personer

INGREDIENSER 6 spegesild KRYDDERLAGE 3½ dl klar eddike 2½ dl vand 250 g sukker 8 allehånde 5 laurbærblade 10 hele peberkorn 1 spsk. sennepskorn GRØNTSAGER 2 porrer 2 rødløg 2 gulerødder 5 cm frisk peberrod PRØV OGSÅ: Lakrids-gravad laks

Opskrift - sådan laver du hjemmelavede glarmestersild

1. Skyl spegesild i koldt vand. Læg dem i en stor skål/plastbeholder, og fyld helt op med koldt vand. Lad sildene udvande i køleskabet i 1 døgn. Skift gerne vandet et par gange undervejs. 2. Krydderlage: Kog eddike, vand, sukker, allehånde, laurbærblade, peberkorn og sennepskorn op i en gryde. Lad herefter lagen køle helt af i gryden. 3. Dæk et skærebræt med en avis. Skær hovederne af sildene. Klip bugen op med en saks, og træk forsigtigt indmaden ud, som er meget fast og sammenhængende pga. saltningen. Pak avisen omkring affaldet, og smid det ud. Skyl sildene, og tør dem med køkkenrulle. Skær fileterne af sildene, først på den ene side: Lad kniven følge rygbenet – start fra hovedenden, og skær ned mod haleenden. Skær benene af i siden af fileten. Hold med fingrene på benene på ydersiden, og lad kniven følge benene, så der ikke skæres for meget af fiskekødet. Skær sildene i små gaffelbidder eller flotte store stykker. Du kan også lade fileterne være hele. 4. Grøntsager: Skær porrer i ½ cm tykke skiver, og skyl dem grundigt. Pil rødløg, og skær dem i skiver. Skræl gulerødder og peberrod, og skær dem i tynde skiver. Læg sild og grøntsager lagvis i 1-2 sylte-glas. Hæld lage ved undervejs, så alle grøntsager og sildefileter er omsluttet af lage. Ryst glasset, så eventuelle luftbobler flyder ovenpå. Luk glasset til, og sæt det i køleskabet. Efter 2 dage er sildene klar til at spise, og de har en holdbarhed på op til 2 uger. PRØV OGSÅ: Cremede rødbedesild
https://imgix.femina.dk/madplan_banner_97.png

Læs også