Henkogte blommer serveret med skyr og granola
Forretter

Henkogte blommer serveret med skyr og granola

De dejlige blommer giver sødme og syrlighed på morgenbordet – og egner sig også oven på en ostemad! Her får du opskriften på henkogte blommer serveret med skyr og granola

Forberedelsestid: 20 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 40 min

DET SKAL DU BRUGE

450 g blommer
1 vaniljestang
1½ dl vand
100 g sukker

TIL SERVERING

Skyr
Granola

Opskrift - sådan laver du henkogte blommer serveret med skyr og granola

 
Mængde: 1 glas
 
1. Tænd ovnen på 125°. Skyl blommerne, halvér dem, og fjern stenen. Læg blommerne i et rent glas. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog vaniljekorn og den tomme vaniljebælg op sammen med vand og sukker i en gryde. Hæld væsken over blommerne, og læg låg løst oven på glasset. Sæt glasset i ovnen, og lad det varme godt igennem. Sluk for varmen, så snart væsken begynder at koge. Sæt låget fast (husk grydelapper!), og lad blommerne køle helt af.
 
2. Servering: Servér de henkogte blommer oven på en god skyr, og drys med din yndlingsgranola.
 
TIP: Brug et sylteglas, der er stort nok til, at der er lidt plads i toppen, når du hælder sukkerlagen over blommerne.