Henkogte blommer serveret med skyr og granola
Forretter

Henkogte blommer serveret med skyr og granola

af Timm Vladimir 10. oktober 2019
Foto: Columbus Leth
De dejlige blommer giver sødme og syrlighed på morgenbordet – og egner sig også oven på en ostemad! Her får du opskriften på henkogte blommer serveret med skyr og granola
20 min
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 450 g blommer
  • 1 vaniljestang
  • 1½ dl vand
  • 100 g sukker

TIL SERVERING

  • Skyr
  • Granola

Opskrift - sådan laver du henkogte blommer serveret med skyr og granola

  Mængde: 1 glas   1. Tænd ovnen på 125°. Skyl blommerne, halvér dem, og fjern stenen. Læg blommerne i et rent glas. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog vaniljekorn og den tomme vaniljebælg op sammen med vand og sukker i en gryde. Hæld væsken over blommerne, og læg låg løst oven på glasset. Sæt glasset i ovnen, og lad det varme godt igennem. Sluk for varmen, så snart væsken begynder at koge. Sæt låget fast (husk grydelapper!), og lad blommerne køle helt af.   2. Servering: Servér de henkogte blommer oven på en god skyr, og drys med din yndlingsgranola.   TIP: Brug et sylteglas, der er stort nok til, at der er lidt plads i toppen, når du hælder sukkerlagen over blommerne.   PRØV OGSÅ: Egg Benedict med bacon og kål