

Gulerodssuppe med appelsin
26. januar 2015Tid:
20 min.
Ingredienser:
100 g perlebyg
1 øko-appelsin
1 kg gulerødder
2 løg
50 g smør
1 l grøntsagsbouillon
200 g flødeost, naturel
Salt, peber
Persille
Fremgangsmåde:
Kog perlerne efter anvisning på pakken. Du kan med fordel koge perlerne til hovedretten samtidig.
Skær to lange stykker appelsinskal, evt. med en grønt-skræller. Undgå for meget af den hvide hinde.
Pres saften fra appelsinen i en skål.
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.
Pil løgene og skær dem i grove terninger.
Smelt smørret i en stor gryde og tilsæt gulerødder, løg og appelsinskallen.
Rist grøntsagerne i 5 min., uden at de tager farve.
Tilsæt 3 dl bouillon og lad det koge i 10 min.
Tag appelsinskallen op og gem den.
Tilsæt resten af bouillonen og lad suppen koge i 10-15 min.
Blend suppen og tilsæt flødeosten. Smag til med halvdelen af appelsinsaften, salt og peber.
Hak resten af den kogte appelsinskal fint og vend den i de kogte perler sammen med lidt appelsinsaft og hakket persille.
Smag til med salt og peber og servér et par skefulde i den varme suppe.
TIP til anretningen: Fyld og mos perleblandingen ned i en smurt lille kokotte, vend den på hovedet i en skål/tallerken og bank let på den. Perlerne falder da ud i en ring, og suppen anrettes rundt om. Gulerodssuppen er en del af en hel vintermenu til kun 300 kr. Få de resterende opskrifter herLæs også
