hjemmelavet guacamole opskrift
Aftensmad

Hjemmelavet guacamole

25. juni 2021Opdateret 12. april
af Susanen Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Guacamole tager kun et øjeblik at lave, og så smager den lækre dyppelse med avocado og krydderier kun få ingredienser! Her får du en god grundopskrift på hjemmelavet guacamole, som kan bruges til alt fra mexicanske pandekager til burger eller salatbowl.
2 personer
Tid i alt 5 min

Det skal du bruge

  • 1-2 modne avocadoer
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 2 fed hvidløg, hakkede eller knust
  • lime- eller citronsaft efter smag (ca. ½ frugt)
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 1 stor håndfuld friskhakket koriander
  • evt. et par dråber tabasco eller lidt chiliflager, alt efter hvordan du kan lide din guacamole

Sådan laver du nem hjemmelavet guacamole

  1. Tag avocadokødet ud af skallen, og mós det groft.
  2. Rør løg, hvidløg og citronsaft i. Kom olie og koriander i, og smag din guacamle til med salt og peber og tabasco eller chiliflager.
  3. Opbevar guacamole koldt.

TIP: Guacamole smager godt til næsten alt - brug det i burger, sandwich eller mexicansk mad. Kun fantasien sætter grænser for hvad du kan bruge guacamole til!

Se flere opskrifter på hjemmelavet sauce her.

Nem hjemmelavet guacamole

Du kan lave en supernem guacamole ved bare at mase nogle avocadoer og smage til med de krydderier, du har til rådighed. Vil du lave en ekstra lækker guacamole, kan du tilføje lidt friske tomater og masser af krydderurter.

Du kan smage den til, så den enten er syrlig eller stærk – eller begge dele. I denne opskrift på guacamole har vi tilsat lidt tabasco eller chiliflager, og du kan også bruge frisk chili til at give styrke. Hvis du ikke er vild med stærk mad, kan chilismagen helt udelades.

Nogle guacamole-opskrifter blandes også op med cremefraiche, som både giver en større portion guacamole og en lidt mildere smag.

Hvad kan man bruge guacamole til?

Den bløde guacamole med frisk koriander serveres traditionelt til mexicansk mad, som madpandekager og nachos, men den grønne dip er super god til grillet og stegt kød. Brug også guacamolen som smørrelse i burgers og sandwiches eller som dressing i salater.

Hvor længe kan guacamole holde sig?

Guacamole kan holde sig nogle timer i køleskab, men jo hurtigere din guacamole serveres, desto flottere vil farven være. Du kan give guacamolen en flottere farve, hvis du tilsætter godt med citronsaft. vær opmærksom på, at guacamolen trækker smag, når den står i køleskabet så eventuel hvidlød, chili og lignende kan blive stærkere, jo længere den står.

Læs også