Forretter

Guacamole

Den bløde guacamole med frisk koriander er super god til grillet og stegt kød. Du kan smage den til, så den enten er syrlig eller stærk – eller begge dele. Den kan holde sig nogle timer i køleskab, men jo hurtigere din guacamole serveres, desto flottere vil farven være

Guacamole til 2 personer

1-2 modne avocadoer
1 finthakket skalotteløg
2 fed hvidløg, hakkede eller knust
lime- eller citronsaft efter smag (ca. ½ frugt)
1-2 spsk. olivenolie
1 stor håndfuld friskhakket koriander
evt. et par dråber tabasco eller lidt chiliflager, alt efter hvordan du kan lide din guacamole
 

Sådan laver du guacamole

1.Tag avocadokødet ud af skallen, og mós det groft.

2. Rør løg, hvidløg og citronsaft i. Kom olie og koriander i, og smag din guacamle til med salt og peber og tabasco eller chiliflager.

Opbevar guacamole koldt.

 

TIP: Guacamole smager godt til næsten alt - brug det i burger, sandwich eller mexicansk mad. Kun fantasien sætter grænser for hvad du kan bruge guacamole til!

 

Læs mere om: