Forretter

Grønne asparges med chorizo, croutoner og smilende æg

af Marie Melchior 2. marts 2022
Foto: Line Falck
Æg og asparges er et klassisk match, og den stærke chorizo pepper retten op
6 personer
Tid i alt 15 min

INGREDIENSER

  • 2 bundter grønne asparges
  • 6 æg
  • 100 g tørret chorizopølse
  • 3-4 skiver hvedebrød
  • 1 bundt purløg
  • lidt olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

1. Bræk enderne af aspargeserne, og læg aspargeserne i en gryde med kogende vand i 2-3 minutter. Løft dem op af gryden med en hulske, og hold dem varme i et rent viske-

stykke. Sænk æggene ned i det kogende aspargesvand, og kog dem i 5 minutter. Skær chorizopølse og brød i små tern, og svits først pølsen sprød på en tør, varm pande. Tilsæt herefter brødternene, og steg dem, til de også er sprøde.

 

2. Anret de dampede asparges med drys af chorizo og brødcroutoner. Pil æggene, og halvér dem lige før servering, så blommen løber. Pynt med hakket purløg, dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.

 

Til hovedret og dessert til den perfekte gæstemiddag anbefaler vi

 

HOVEDRET: Kyllingebryst a la saltimbocca med forårsgrønt - Få opskriften her

DESSERT: Bagt cremedessert med rabarber - Få opskriften her