Grøn salat med mozzarella
Forretter

Grøn salat med fersken, parmaskinke, mozzarella og basilikum

af Timm Vladimir 20. juni 2018
Foto: Columbus Leth
En grøn salat bliver ekstra sommerlig, når den piftes op med soldmodne ferskner, der både giver skøn farve og smag. Servér den simple grønne salat med parmaskinke og mozzarella som frokost, friskt tilbehør eller en let aftensmad.
4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 3 håndfulde salatblade
  • 2 kugler frisk (bøffel)mozzarella
  • 8 skiver parmaskinke
  • 2 modne ferskner
  • 20 g pinjekerner
  • 1 håndfuld frisk basilikum, gerne både grøn og rød

DRESSING

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • salt og friskkværnet peber

 

Sådan laver du en nem grøn salat med fersken, parmaskinke, mozzarella og basilikum

Grøn salat

  1. Skyl og tør salatbladene, og fordel dem på et fad.

  2. Riv mozzarella og parmaskinke i mindre stykker, og fordel dem oven på salaten.

  3. Skyl fersknerne, skær dem i tern, og læg dem oven på salaten.

  4. Rist pinjekernerne let på en tør pande, og drys dem over salaten sammen med basilikumblade.

Dressing til grøn salat

  1. Rør olie, balsamico, salt og peber sammen, og hæld dressingen over salaten lige før servering.

 

PRØV OGSÅ: Luksussalat med varmrøget laks

 

En grøn salat er lækkert tilbehør til kød eller gryderetter, og den luksus-udgave af den grønne salat går især godt til sommerens grillmad. Serverer du grøn salat som med opsrkiften her, der også har fyld af parmaskinke og frisk mozzarella, kan salaten sagtens spises som hovedret - især med en god bid brød til.

Denne opskrift på grøn salat er inspireret af den klassiske caprese salat men tomaterne er skiftet ud med solmodne ferskner og desuden piftet op med lidt ekstra fyld. Du kan nemt tilpasse salatopskriften efter årstiden og skifte ferskner ud med blommer, melon, æbler, pærer eller andre frugter, bær og grøntsager i sæson.

TIP: Prøv også at skifte mozzarella ud med en anden ost og servér f.eks. grøn salat med feta.