salat
Forretter

Grøn salat med fersken, parmaskinke, mozzarella og basilikum

Skift tomaterne i den klassiske capresesalat ud med solmodne ferskner og gør salaten ekstra sommerlig. Her får du opskriften på grøn salat med fersken, parmaskinke, mozzarella og basilikum

Tid i alt: 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

3 håndfulde salatblade
2 kugler frisk (bøffel)mozzarella
8 skiver parmaskinke
2 modne ferskner
20 g pinjekerner
1 håndfuld frisk basilikum, gerne både grøn og rød

DRESSING

2 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
salt og friskkværnet peber
 

Opskrift - sådan laver du grøn salat med fersken, parmaskinke, mozzarella og basilikum

 
1. Skyl og tør salatbladene, og fordel dem på et fad. Riv mozzarella og parmaskinke i mindre stykker, og fordel dem oven på salaten. Skyl fersknerne, skær dem i tern, og læg dem oven på salaten. Rist pinjekernerne let på en tør pande, og drys dem over salaten sammen med basilikumblade.
 
2. DRESSING: Rør olie, balsamico, salt og peber sammen, og hæld dressingen over salaten lige før servering.