Forretter

Grillede jomfruhummerhaler

af Julie Hey mad@soendag.dk 24. februar 2022
FOTO: Bjørn Jakobsen
Så er der sommermad: En lækker starter på en skøn aften.
Tid i alt 15 min

Ingredienser

  • 16 jomfruhummerhaler i skal
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ spsk havsalt

Så er der sommermad: En lækker starter på en skøn aften.

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på grillprogram.

Skyl jomfruhummerhalerne i koldt vand.

Læg dem fladt på et skærebræt og klip skjoldet op i hver side fra den tykke ende og ned mod halen og fjern skjoldet.

Skær et fint snit ned langs ryggen med en skarp kniv og fjern tarmen.

Vend jomfruhummerne i olie og salt.

Læg jomfruhummerhalerne på en bageplade med bagepapir og grill dem i ovnen i 3-5 minutter.

Servér de grillede jomfruhummerhaler med køligt kryddersmør.