Forretter

Frisk rødkåls-salat med appelsin og chili

Salaten her er perfekt på julefrokostbordet, men brug den også som tilbehør til stegte andelår, i lune pitabrød – eller on the side til hverdagslasagnen. Her får du opskriften på frisk rødkåls-salat med appelsin og chili

Tid i alt: 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 appelsiner
¼ rødkål
1 rødløg
4 stængler grønkål
1 rød chili
50 g mandler
25 g pinjekerner
1 stor håndfuld frisk brøndkarse

DRESSING

1 fed hvidløg
3 spsk. appelsinsaft
1 tsk. grov sennep
2 spsk. sherryeddike
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du frisk rødkåls-salat med appelsin og chili

 
1. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter. Skær rødkålen i meget tynde skiver, gerne på mandolinjern. Pil rødløget, og skær det i meget tynde skiver. Skyl og nip grønkålen i små stykker. Rens og skær chilien i tynde ringe. Rist mandlerne på en tør pande, til de får lidt farve, og hak dem groft. Rist pinjekernerne kort på panden, til de er akkurat lysebrune. Vend rødkål, rødløg, grønkål og appelsinfileter sammen, og top salaten med chili, brøndkarse og ristede mandler og pinjekerner.
 
2. DRESSING: Riv hvidløg fint på et rivejern. Rør appelsinsaft, sennep, hvidløg, eddike og olie sammen, og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten lige før servering.