nytårsmenu
Forretter

Flot middag til årets sidste aften

20. december 2012
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Nytårsaften skal da fejres med bravur! FEMINAs Camilla Lawes har sammensat en menu, der både er delikat og overskuelig, så ”kokken” ikke skal stå i køkkenet hele aftenen, men kan være med og nyde årets sidste aften

NYTÅRSMENU

VELKOMSTDRINK: Rossini serveret med mandler & tranebær i lakrids2 SMÅ FORRETTER: Vagtelæg med avokadomos & koriandersalt • Jordskokkesuppe med æbler & trøflerHOVEDRET: Oksemørbrad med svampesauce, krydrede kartofler & fennikelOST: Vesterhavsost med rosmarinsyltede abrikoser & små kiksDESSERT: Chokolade-islagkage

Alle opskrifter er til 6 personer

Få dem i bunden af artiklen

SÅDAN BLIVER DET NEMMERE:

ROSSINI:5-7 dage før: Tilbered jordbærsiruppen, opbevar på køl.1 time før: Gør glassene klar med sukkerkant og sirup, og rist nødderne.Lige før: Hæld bobler op.

VAGTELÆG:Dagen før: Kog vagtelæggene, opbevar dem på køl.20 minutter før: Rør avokadomosen sammen, og tilbered koriandersalt.

JORDSKOKKESUPPE MED ÆBLER & TRØFLER:Ugen før: Tilbered suppen, og frys den, eller tilbered den to dage før, og opbevar den i køleskabet.1 time før servering: Skær æble, pluk timian, og rist rugbrød. Opbevar æble i iskoldt vand.

HOVEDRET MED OKSEMØRBRAD:Om morgenen: Rens fennikler og kartofler; læg dem i en frysepose. Tilbered saucen. Brun mørbraden. Opbevar alt i køleskabet.20 minutter før: Færdigsteg grøntsager og kød i ovnen.Lige før: Varm saucen, og skær kødet.

OST:Dagen før: Tilbered abrikoserne; lad dem stå ved køkkentemperatur.20 minutter før: Tag osten fra køl, skær den i rustikke stykker, og anret med abrikoser og lidt af lagen.

CHOKOLADE-ISLAGKAGE:Ugen før: Tilbered islagkagen (vent med pynt), opbevar i fryseren.1 time før: Høvl chokoladen på en lille tallerken, opbevar på køl.30 minutter før: Tag kagen ud af fryseren, og pynt den.