Forretter

Crostini med kyllingelever og pære

Opskriften er en del af en let forårsfrokost til gæster. Her får du opskriften på crostini med kyllingelever og pære

En blød postej lavet af kyllingelever serveret på ristet brød er en italiensk specialitet, der smager virkelig skønt. Den har udseendet lidt imod sig, men det skal du ikke lade dig snyde af. Den kan laves dagen før, da smagen kun bliver bedre. Pas på med salvie, det giver en kraftig smag. Du kan servere dem med små salatblade i stedet for pære.

300 g kyllingelever (dybfrost)
2 små løg (120 g)
1 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
salt og kværnet peber
½-¾ dl hvid eller rød portvin
2 blade frisk salvie + til pynt
20 g blødt smør
1-2 faste pærer eller æbler i tynde skiver dryppet med citronsaft
eller små friske, sprøde salatblade
1 ciabattaflutes i tynde skiver
lidt olivenolie

Tø leveren op, og dup stykkerne tørre. Skær små urenheder fra, og del stykkerne i to. Skær løg og hvidløg i tynde skiver, og steg dem langsomt i olien i 15-20 minutter (det giver en sødlig smag). Kom leveren på; skru op for varmen, og steg den i 6-8 minutter (den skal være gennemstegt, men blød). Krydr med salt og peber. Hæld portvin på, og lad den koge med i 2-3 minutter. Tag det af, og lad det stå i 1-2 timer. Hak det groft eller fint i en blender sammen med de friske salvieblade og det bløde smør. Smag det til. Skær fluten i skiver, og rist dem i lidt olie på panden eller penslet med olie i ovnen. Servér med tynde skiver frugt dryppet med citron, eller små friske salatblade.

Portionerne er lavet, så 6 personer kan få en lille frokost, som kan afsluttes med lidt god ost. Skal I bare ha' en lille "hapser" til at starte på eller til at glas vin, er der nok til 8 personer.

FLERE OPSKRIFTER

 
Suppe med kål og
brøndkarse
  Laksetatar med
karse