Forretter

Blid suppe med kål og brøndkarse

Opskriften er en del af en let forårsfrokost til gæster. Her får du opskriften på blid suppe med kål og brøndkarse






Start med en fin lille suppe med masser af smag i. Den kan laves dagen før, men uden brøndkarsen. Så skal den bare koges op og blendes i til sidst, så farven bevares. Servér den i små skåle eller kopper, hvis det skal være en forret.

1 kartoffel (ca. 100 g)
400 g blomkål
2 spsk. olie
1 tsk. mild karry
1 l hønsebouillon eller Herbamare-urtebouillon
2 spsk. (økologisk)
cremefraiche 18 %
1 bøtte brøndkarse
4 tynde skiver ristet
parmaskinke

Skræl kartoflen, og skær den i små terninger. Del blomkålen i små buketter, og skær stokken i terninger. Svits kartoffel og karry i olien. Tilsæt blomkålen, og steg det hele godt, uden at det tager farve. Hæld bouillon (kogende vand + terning/pulver) over, og lad det koge under låg i ca. ½ time, til alt er godt mørt. Blend suppen direkte i gryden. Varm den op, og pisk cremefraiche i. Smag til med salt, peber og citronsaft. Kom brøndkarsen i til sidst, og blend igen, til suppen får en fin lys grøn farve. Rist skinken sprød, og servér den til suppen. Pynt med lidt brødkarse, og servér evt. brød til.
Portionerne er lavet, så 6 personer kan få en lille frokost, som kan afsluttes med lidt god ost. Skal I bare ha' en lille "hapser" til at starte på eller til at glas vin, er der nok til 8 personer.


FLERE OPSKRIFTER

Laksetatar med
pære
Crostini med kyllinge-
lever og pære





Læs mere om: