Ceviche med laks med brød til
Forretter

Ceviche med laks

Af Linda Letelier Hansson 3. juni 2022
Foto: Carin Pålsson/Allover Press. Oversættelse: Marianne Arnvig
Ceviche er en ret, der stammer fra Sydamerika, hvor du tilbereder fisk med citrussaft. Saften nedbryder proteinerne i fisken, så den bliver "kogt" og fast i konsistensen.
1 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 500 g laksefilet, frossen og optøet
  • 1 kg rejer, frosne og optøede, ikke for store
  • 3 lime
  • 3 citroner
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 1 frisk chili
  • 2 krukker friske koriander
  • 1-2 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • Olivenolie

Tilbehør

  • 10 skiver surdejsbrød

Sådan tilbereder du ceviche med laks:

  1. Pil rejerne, hvis de har skal på, og hak dem groft. Skær laksen i tern på ca. 1 x 1 cm.

  2. Pres saften fra lime og citroner og hæld i en skål.

  3. Hak hvidløg, løg, chili (med kerner) og koriander fint. Bland det ned i citrussaften.

  4. Læg fisken og rejerne ned i skålen. Smag til med salt og sukker og lad det stå i køleskab for at trække 1 time.

  5. Sæt ovnen på 200°.

  6. Læg brødskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og stænk olivenolie over. Rist brødet i ovnen, til brødet tager farve, ca. 10 min.

  7. Smag igen cevichen til med salt. Servér med det grillede brød.

Prøv også en klassisk opskrift på ceviche med torsk