butterdejstærter
Forretter

Butterdejstærter med asparges, rejer og fennikelsalat

af Mai Knauer 2. marts 2022
Foto: Betina Hastoft
Tærten er nem at lave og ser virkelig flot ud. Variér fyldet efter ønske og smag. Her får du opskriften på butterdejstærter med asparges, rejer og fennikelsalat
4 personer
Tid i alt 45 min

BUTTERDEJSTÆRTER

  • 2 pakker butterdej (ca. 270 g i alt)
  • 1 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • 80 g gruyere
  • 80 g parmesan
  • ca. 450 g grønne asparges (24-30 stk.)
  • 400 g friske, pillede rejer
  • 3 spsk. olivenolie

FENNIKELSALAT

  • 2 fennikler
  • 1 æble
  • 50 g hasselnøddeflager

CITRONDRESSING

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 bundt frisk dild
  • friskhøvlet parmesan

1. BUTTERDEJSTÆRTER: Skær hver butterdejsplade ud i 3 mindre rektangler (ca. 10 cm i bredden og 40 cm i længden), så du får i alt 6 rektangler på samme størrelse. Læg butterdejsstykkerne på et stykke bagepapir på en bageplade. Rids hvert butterdejsstykke hele vejen rundt med en kniv, ca. 1 cm fra kanten, uden at skære dejen helt igennem. Pensl butterdejen med sammenpisket æg. Krydr med salt og peber. Varm ovnen op til 200°. Riv de 2 slags oste fint; bland dem, og fordel osten oven på de 6 butterdejsstykker inden for den ridsede firkant. Skyl aspargesene, og knæk den nederste, træede ende af. Læg 4-5 hele asparges på hvert stykke dej med en smule afstand imellem. Fordel 200 g rejer ovenpå (gem 200 g rejer til anretning). Pensl asparges og rejer med lidt olie. Krydr igen med salt og peber. Bag butterdejstærterne i ovnen i 15-18 minutter.

 

2. FENNIKELSALAT: Skyl fennikler og æble. Halvér æblet, og fjern kernehuset. Skær fennikler og æble i fine papirtynde skiver.

 

3. CITRONDRESSING: Bland ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over fennikelsalaten. Drys med hasselnøddeflager.

 

4. SERVERING: Pluk dild i små buketter. Servér tærterne med friske rejer ovenpå, og drys med dild og parmesan.

 

PRØV OGSÅ: Cæsar delight med rejer