Forretter

Butterdejstærter med asparges, rejer og fennikelsalat

Tærten er nem at lave og ser virkelig flot ud. Variér fyldet efter ønske og smag. Her får du opskriften på butterdejstærter med asparges, rejer og fennikelsalat

Butterdejstærter med asparges, rejer og fennikelsalat til 4 personer

Tid: 25 minutter. Bagetid: 15-18 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL BUTTERDEJSTÆRTER
2 pakker butterdej (ca. 270 g i alt)
1 æg
salt og friskkværnet peber
80 g gruyere
80 g parmesan
ca. 450 g grønne asparges (24-30 stk.)
400 g friske, pillede rejer
3 spsk. olivenolie
 
FENNIKELSALAT
2 fennikler
1 æble
50 g hasselnøddeflager
 
CITRONDRESSING
3 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
1 bundt frisk dild
friskhøvlet parmesan
 

 

Opskrift - sådan laver du butterdejstærter med asparges, rejer og fennikelsalat

 
1. BUTTERDEJSTÆRTER: Skær hver butterdejsplade ud i 3 mindre rektangler (ca. 10 cm i bredden og 40 cm i længden), så du får i alt 6 rektangler på samme størrelse. Læg butterdejsstykkerne på et stykke bagepapir på en bageplade. Rids hvert butterdejsstykke hele vejen rundt med en kniv, ca. 1 cm fra kanten, uden at skære dejen helt igennem. Pensl butterdejen med sammenpisket æg. Krydr med salt og peber. Varm ovnen op til 200°. Riv de 2 slags oste fint; bland dem, og fordel osten oven på de 6 butterdejsstykker inden for den ridsede firkant. Skyl aspargesene, og knæk den nederste, træede ende af. Læg 4-5 hele asparges på hvert stykke dej med en smule afstand imellem. Fordel 200 g rejer ovenpå (gem 200 g rejer til anretning). Pensl asparges og rejer med lidt olie. Krydr igen med salt og peber. Bag butterdejstærterne i ovnen i 15-18 minutter.
 
2. FENNIKELSALAT: Skyl fennikler og æble. Halvér æblet, og fjern kernehuset. Skær fennikler og æble i fine papirtynde skiver.
 
3. CITRONDRESSING: Bland ingredienserne til dressingen sammen, og hæld den over fennikelsalaten. Drys med hasselnøddeflager.
 
4. SERVERING: Pluk dild i små buketter. Servér tærterne med friske rejer ovenpå, og drys med dild og parmesan.