Forretter

Butterdej med rejer og asparges

Det minder lidt om tarteletter med rejer og asparges, men på en meget mere elegant måde. Få opskriften på butterdej med rejer og asparges her

Butterdej med rejer og asparges til 4 personer (25 min)

INGREDIENSER

½ rulle færdig butterdej
æggehvide til pensling
 
FYLD
200 g rejer
2 usprøjtede limefrugter
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
1-2 bundt grønne asparges
1½ spsk. olie til stegning
1½ dl piskefløde
salt og friskkværnet peber
½ bundt dild
 

Opskrift - sådan laver du butterdej med rejer og asparges

 
1. Rul butterdejen ud, og skær 2 stykker på ca. 6 cm i bredden. Del dem i yderligere 2 dele, og læg dem på en plade med bagepapir. Prik dejen med en gaffel, og pensl med æggehvide. Skær også 6 strimler i 1½ cm’s bredde. Lim dem fast på bundene med æggehvide, som høje kanter hele vejen rundt. Pensl igen. Bag butterdejsstykkerne gyldne i en 210° varm ovn i ca. 20 minutter. Køl af på en rist.
 
2. Fyld: Afdryp rejerne, og bland dem med revet skal og saft af 1 limefrugt, olie og peber fra kværn. Vend salt og hakket dild i, lige før de skal spises.
 
3. Bræk enderne af aspargeserne, og kassér dem. Skær aspargeserne i 4 cm lange stykker, og lynsteg dem i olie på en pande i 2 minutter. Tilsæt fløde og saften fra den anden limefrugt, og kog op. Sluk for blusset, og krydr med salt og peber. Lun butterdejsstykkerne, og fyld dem med asparges. Læg lidt rejer ved siden af, og drys med revet limeskal og hakket dild.
 
Til hovedret og dessert til den perfekte gæstemiddag anbefaler vi
 
HOVEDRET: Koteletter med løgvinaigrette og grøn mos - Få opskriften her

DESSERT: Espresso-shots med daddelkugler - Få opskriften her