Forretter

Blomkålssuppe med grillede kammuslinger

19. august 2010
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Kammuslinger er en udsøgt spise, men drukner ofte let i snakken og virakken om andre skaldyr. Men faktisk kræver de meget lidt tilberedelse og går perfekt i spænd med enkelte gode råvarer. Glæd dig til en af havets store guldklumper...

Til 4 personer

Prøv også:

Kammuslinger med kold avocadocreme Kammuslinger a la Parma Citrus-marinerede kammuslinger Frokostbru scetta med parmaskinke, artiskok og blomme Vibekes citronkage

2 små blomkål1 spsk smør1 fed hvidløg1½ dl sødmælkSalt og peberTILBEHØR:2 skalotteløg4 skiver parmaskinke8 store kammuslingerOlivenolieBrøndkarse til pyntRistede flute-stykker

Skyl og rens blomkålshovederne, fjern stokkene og skær blomkålene i mindre buketter.Smelt smørret i en gryde og tilsæt blomkålsbuketterne. Dæk med vand og kog kålen mør - det tager ca. 12 minutter.Pil hvidløget og hak det groft.Blend den kogte blomkål med hvidløg og spæd med lidt kogevand til en ensartet puré.Hæld puréen i en lille kasserolle og kog den op med sødmælk.Smag suppen til med salt og peber.Pil skalotteløget og hak det i fine tern.Steg parmaskinken sprød på panden og læg det på en rist.Steg skalotteløget gyldent på panden i et par minutter.Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle, vend dem i olie og steg på en grillpande ca. 2 minutter på hver side.Server den varme suppe i et par skåle.Anret kammuslingerne i suppen, drys med ristet skalotteløg og pynt med parmaskinke og brøndkarse.Serveres med ristet flutes. Den lækre blomkålssuppe kan serveres hele året - og den salte parmaskinkesmag står flot til muslingen.