Blomkålssuppe med grillede kammuslinger
19. august 2010Til 4 personer
Prøv også:
Kammuslinger med kold avocadocreme
Kammuslinger a la Parma Citrus-marinerede kammuslinger Frokostbru scetta med parmaskinke, artiskok og blomme Vibekes citronkage
2 små blomkål
1 spsk smør
1 fed hvidløg
1½ dl sødmælk
Salt og peber
TILBEHØR:
2 skalotteløg
4 skiver parmaskinke
8 store kammuslinger
Olivenolie
Brøndkarse til pynt
Ristede flute-stykker
Skyl og rens blomkålshovederne, fjern stokkene og skær blomkålene i mindre buketter.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt blomkålsbuketterne. Dæk med vand og kog kålen mør - det tager ca. 12 minutter.
Pil hvidløget og hak det groft.
Blend den kogte blomkål med hvidløg og spæd med lidt kogevand til en ensartet puré.
Hæld puréen i en lille kasserolle og kog den op med sødmælk.
Smag suppen til med salt og peber.
Pil skalotteløget og hak det i fine tern.
Steg parmaskinken sprød på panden og læg det på en rist.
Steg skalotteløget gyldent på panden i et par minutter.
Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle, vend dem i olie og steg på en grillpande ca. 2 minutter på hver side.
Server den varme suppe i et par skåle.
Anret kammuslingerne i suppen, drys med ristet skalotteløg og pynt med parmaskinke og brøndkarse.
Serveres med ristet flutes.
Den lækre blomkålssuppe kan serveres hele året - og den salte parmaskinkesmag står flot til muslingen.