Forretter

Bagt aubergine med tomat og gedeost

af Camilla Zarah Lawes 15. januar 2015
Foto: Columbus Leth
Forret: Bagt aubergine bliver blød og lækker, når den får en tur i ovnen sammen med gedeost.

Bagt aubergine med tomat og gedeost til 4 personer

Aubergine smager ikke af meget når den er rå. Men til gengæld smager den skønt når den er bagt og lige får tilsat lidt tomater og en god gedeost.

INGREDIENSER 1 stor aubergine 1 spsk. olivenolie til stegning salt og friskkværnet peber 4 spsk. tomatpuré 2 fed hvidløg 1 dl piskefløde 1 rulle gedeost (110 g) lidt olivenolie 1 stilk frisk timian   GRØN SALAT 100 g spæde salatblade saft af ½ citron 2 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber   TILBEHØR ristet brød  

Opskrift - sådan laver du bagt aubergine med tomat og gedeost 

  1. Skyl auberginen, og skær den i 8 skiver på langs, ca. ½ cm tykke. Pensl aubergine-skiverne med olie, og steg dem på begge sider på en varm grillpande, til de har et flot mønster. Krydr aubergine med  salt og peber.    2. Rør tomatpuré sammen med knust hvidløg og fløde. Skær gedeosten i 8 skiver. Læg 4 af aubergineskiverne i et smurt ovnfast fad. Smør lidt af tomatblandingen på, og læg 1 skive gedeost på.   3. Fordel lidt mere tomatblanding ovenpå, og læg 1 aubergine-skive på og endnu 1 skive gedeost. Dryp med lidt olie, og læg en kvist timian på toppen. Sæt fadet i en 180° varm ovn i ca. 12 minutter, til osten er smeltet.   4. Grøn salat: Skyl salaten, og tør den godt. Vend den med citronsaft og olivenolie. Krydr med salt og peber. Servér den bagte aubergine med salat og ristet brød.

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af bagt aubergine, hvid fisk og krydret chokoladekage. Få opskrifterne på hovedret og dessert her

Hvid fisk med mandel-crumble og lakridsmarinerede rødbeder - Få opskriften her

Krydret chokoladekage med mandelmel - Få opskriften her