andesalat
Forretter

Andesalat med pære og spinat

af Timm Vladimir 22. marts 2022
Foto: Columbus Leth
En skøn frokostsalat eller forret. Den sødlige dressing får pærerne til at træde tydeligt frem. Få opskriften på andesalat med pære og spinat her
30 min 2 personer
Tid i alt 55 min

DET SKAL DU BRUGE TIL ANDESALAT

  • 2 andebryster eller rester fra en andesteg
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. olie + 1 spsk. smør til stegning
  • 2 faste pærer
  • 200 g frisk babyspinat
  • 1 granatæble

DRESSING

  • 5 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvid balsamicoeddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. flydende honning
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld frisk timian
  • olivenolie
  • friskkværnet peber
  • godt brød

Opskrift - sådan laver du andesalat med pære og spinat

 

1. Andesalat: Forvarm ovnen til 180°. Krydr andebrysterne med salt og peber, og brun dem i olie og smør på en pande. Steg kødet færdigt i ovnen, i 20-30 minutter, til centrumstemperaturen er ca. 60°. Lad kødet køle utildækket, og skær det i fine skiver.

 

2. Andesalat: Skær pærerne i tynde skiver på langs. Dup dem tørre med køkkenrulle. Steg pæreskiverne på en (grill)pande, og pres dem ned med en palet, til de har fået fine stegestriber på begge sider. Skyl og tør spinaten. Halvér granatæblet, og frigør de spiselige kerner.

 

3. Dressing: Rør olie og balsamico sammen, tilsæt sennep, og rør, til blandingen tykner. Smag til med honning, salt, peber og evt. mere balsamico.

 

4. Servering: Vend spinaten i dressingen i et stort fad. Top med granatæblekerner og skiver af pære og and. Drys med timianblade, dryp med olivenolie, og kværn peber over salaten. Servér med brød til.

 

PRØV OGSÅ: En anden god andesalat - spicy salat med and. Få opskriften her