Den skønneste ærtesuppe med champagne - perfekt som forret!
Forretter

Ærtesuppe med champagne, rejer og rugbrødscrunch

24. februar 2015
af SØNDAG
En ualmindelig lækker og ekstravagant forret med champagne til gæstemiddagen

Opskrift på ærtesuppe med champagne, rejer og rugbrødscrunch

TID: 35 min. 

4 portioner.

Ingredienser:

1 skalotteløg

1 bagekartoffel (250 g)

1 spsk olivenolie til stegning

2 dl piskefløde

2 dl mælk

400 g ærter (fra frost)

Salt, friskkværnet peber

Ca. ½ dl champagne

FYLD:

Dild

Purløg

150 g rejer

RUGBRØDSCRUNCH:

4 helt tynde skiver rugbrød

30 g parmesanost

Fremgangsmåde:

1. Rugbrødscrunch:

Tænd ovnen på 180 grader.

Læg bagepapir på en bageplade, placér rugbrødsskiverne i den ene side af pladen.

Riv parmesan fint på et rivejern og fordel det i et jævnt lag i den anden side.

Bag i ca. 7 minutter, til osten er let gylden, og brødet er sprødt. Lad det køle af og bræk i mindre flager.

2. Hak skalotteløget fint. Skræl bagekartoflen, skær i terninger på ca. 2 x 2 cm. Steg løg og kartoffel i olie i en gryde i ca. 5 min., uden det tager farve.

3. Hæld fløde og mælk ved, lad det koge op. Lad det derpå simre i 15 min., til kartoffelterningerne er møre. Tilsæt frosne ærter og lad dem simre med i 2 min.

4. Blend suppen glat og jævn, gerne med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt og peber.

5. Hak dild og purløg, vend sammen med rejerne.

6. Anret suppen i fire dybe tallerkener. Læg en lille bunke rejer i midten af suppen, og drys med flager af rugbrød og parmesan. Hæld et skvæt champagne i hver tallerken direkte fra flasken ved bordet.