Mad

Flæskesteg med lun radicchiosalat

Krydret flæskesteg med lun radicchiosalat. Få opskriften her!

Flæskesteg til 2-4 dage:

4 tørrede laurbærblade
10 peberkorn
1 spsk. fennikelfrø
2 fed hvidløg
1 lille svinekam, ca. 1-1½ kg
 

Endvidere:

3 æbler i både
lidt smør
olivenolie
2 radicchiosalater
1 dl æblemost
1 spsk. æbleeddike
salt

Prøv også: Flæskesteg på grove grøntsager med kold estragondressing
 

Tilbehør:

1 kg ristede kartofler
 

Sådan gør du:

Knus laurbærblade, peberkorn og fennikelfrø i en morter. Kom hvidløget ved, og mos det hele sammen. Gnid flæskestegen med krydderblandingen, og sæt den på en rist i en bradepande. Kom en smule vand i bradepanden, og sæt flæskestegen i en kold ovn. Skru op til 250°, og lad din flæskesteg stege i ca. 1-1½ time, alt efter tykkelse, eller til den har en centrumstemperatur på 68°. Afslut evt. din flæskesteg ved at sætte din ovn på grill.
Skær æblerne i både, og steg dem i lidt smør og olie på en varm pande. Pluk radicchioen groft, og kom den på panden med æbler, når de har taget lidt farve. Kom æblemost og eddike på panden, og smag til med salt.
Skær din flæskesteg i skiver, og servér din flæskesteg straks med lun radicchiosalat og ristede kartofler.