Flæskesteg med lun radicchiosalat
Mad

Flæskesteg med lun radicchiosalat

af Louisa Lorang 31. oktober 2011
Foto: Anders Schønnemann
Krydret flæskesteg med lun radicchiosalat. Få opskriften her!

Flæskesteg til 2-4 dage:

4 tørrede laurbærblade10 peberkorn1 spsk. fennikelfrø2 fed hvidløg1 lille svinekam, ca. 1-1½ kg 

Endvidere:

3 æbler i bådelidt smørolivenolie2 radicchiosalater1 dl æblemost1 spsk. æbleeddikesalt

Prøv også: Flæskesteg på grove grøntsager med kold estragondressing 

Tilbehør:

1 kg ristede kartofler 

Sådan gør du:

Knus laurbærblade, peberkorn og fennikelfrø i en morter. Kom hvidløget ved, og mos det hele sammen. Gnid flæskestegen med krydderblandingen, og sæt den på en rist i en bradepande. Kom en smule vand i bradepanden, og sæt flæskestegen i en kold ovn. Skru op til 250°, og lad din flæskesteg stege i ca. 1-1½ time, alt efter tykkelse, eller til den har en centrumstemperatur på 68°. Afslut evt. din flæskesteg ved at sætte din ovn på grill.Skær æblerne i både, og steg dem i lidt smør og olie på en varm pande. Pluk radicchioen groft, og kom den på panden med æbler, når de har taget lidt farve. Kom æblemost og eddike på panden, og smag til med salt.Skær din flæskesteg i skiver, og servér din flæskesteg straks med lun radicchiosalat og ristede kartofler.