Mad
30. juni 2021

Farseret aubergine

Lækker opskrift på farseret aubergine med lammekød. En super lækker ret, som passer perfekt til aftensmaden. Hvis man ikke er til lammekød, kan det erstattes med hakket okse-, svine- eller kyllingekød
Af: Beagle Iuel-Brockdorff
https://imgix.femina.dk/media/823696bf8175412b813f616a7ade4063.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Lækker opskrift på farseret aubergine med lammekød. En super lækker ret, som passer perfekt til aftensmaden. Hvis man ikke er til lammekød, kan det erstattes med hakket okse-, svine- eller kyllingekød
40 min2 personer
Tid i alt 50 min

Det skal du bruge

  • 1 aubergine
  • 1 tsk olie
  • 250 g hakket lammekød
  • Salt og peber
  • 1 spsk revet løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 drys stødt spidskommen
  • ½ tsk revet skal af en usprøjtet citron
  • 1 stor spsk korender
  • 1 lille æg
  • 1 spsk rasp
Annonce

Opskrift - sådan laver du farseret aubergine

  1. Flæk auberginen, udhul den og hak indmaden. Svits indmaden på en pande i olie.
  2. Rør kødet med salt, peber, løg, presset hvidløg, spidskommen, citronskal, korender, æg og rasp.
  3. Tilsæt aubergine-indmaden.
  4. Fyld farsen i aubergineskallerne og stil dem i et ovnfast fad
  5. Hæld lidt vand ved og bag auberginerne i ovnen ved 200 grader i 35-40 min.
  6. Server med fx en grøn salat.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.