Fajitas med avokado opskrift
Mad

Fajitas med oksekød og avokado

af Louisa Lorang 4. august 2021
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er fajitas med avokado. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. sukker
  • ½ tsk. chipotlepulver eller cayennepeber
  • 300 g oksekød i strimler (gerne af filet, inderlår e.l.)

Endvidere

  • olie til stegning
  • 1 grøn peberfrugt i brede strimler
  • 1 rød peberfrugt i brede strimler
  • 1 løg i både
  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • saft af 1 limefrugt
  • 100 g revet cheddarost
  • hakket koriander

Tilbehør

  • 2 modne avokadoer
  • lidt limesaft
  • salt
  • fuldkornstortillaer
  • god hotsauce

Opskrift - sådan laver du fajitas med avokado

  1. Bland koriander, oregano, salt, sukker og chipotlepulver, og vend kødet i krydderblandingen.
  2. Kom det hele i en frysepose, og lad det trække i minimum 15 minutter.
  3. Steg kødet på en brandvarm pande i lidt olie. Tilsæt peberfrugt og løg og derefter limesaft. Smag til med salt, og drys med revet ost og koriander.
  4. Mós avokadoerne med limesaft og salt, og servér det hele straks med tortillaer og hotsauce.

 

Herunder finder du flere lækre opskrifter