Drikke

Varm chokolade med appelsin og mørk rom

af Susanne Plamqvist 28. februar 2018
Foto: Henrik Freek Christensen
En smagfuld drik, der varmer på en kold dag. Hvis du vil undgå alkohol, kan du sagtens udelade rom.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 25 g mørk chokolade 70 %
  • 2 dl mælk
  • 1 spsk. fintmalet kaffe (espressokaffe)
  • 1 hel kanelstang
  • 1 spsk. mørk rom
  • 1 tsk. fintrevet skal af 
  • 1 usprøjtet appelsin
  • evt. 1 tsk. agavesirup

Opskrift - sådan laver du varm chokolade med appelsin og mørk rom

  1. Hak chokoladen groft.

  2. Bland den med mælk, kaffe og kanelstang i en gryde.

  3. Varm blandingen langsomt op, til chokoladen er helt smeltet.

  4. Sluk, og lad det trække i 10 minutter under låg.

  5. Hæld grydens indhold gennem en fin sigte, og varm den op lige til kogepunktet.

  6. Sluk, og rør rom og fintrevet appelsinskal i. Smag evt. til med lidt agavesirup.

PRØV OGSÅ: Hjemmelavet chai latte