rabarbersaft
Drikke

Rabarbersaft

af Susanne Palmqvist 26. april 2022
Foto: Anders Schønnemann
Rabarbersaft er lig med sommer. Det tager ikke lang tid at lave, og så smager det skønt og syrligt.

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 kilo rabarber skåret i mindre stykker
  • 4 stjerneanis
  • Skal af 1 citron i strimler (Tip: du kan evt. bruge en kartoffelskræller)
  • 1½ l vand
  • 550 g mørkt eller lyst rørsukker pr. liter siet saft
  • 20 g (1 brev) citronsyre
  • 1 tsk. Atamon

Sådan gør du, når du laver rabarbersaft:

Kom rabarber, stjerneanis, citronskal og vand i en gryde med låg.

Lad det koge i ca. 10 minutter.

Si saften (gerne gennem et viskestykke/klæde), og mål, hvor meget der er.

Voksenversionen: Fortynd den skønne rabarbersaft med isterninger og danskvand med bobler eller kold mousserende hvidvin/champagne

Tilsæt sukker pr. liter saft. Kom citronsyre, saft fra 1 citron og evt. Atamon i, og lad det småkoge i ca. 5 minutter.

Skum evt. overfladen for urenheder.

Hæld saften på rene, Atamon-skoldede flasker.

 

SE OGSÅ: Rabarberkage med marengslåg

 

Tips til din rabarbersaft:

Hvis du ikke tilsætter Atamon er holdbarheden begrænset.

Opbevar altid saften i køleskab.

Du kan evt. også tilsætte lidt vanilje, hvis du ønsker en lidt sødere variant.

 

Prøv også:

En anden god saft-klassiker er hyldeblomstsaften - se opskriften på en klassisk hyldeblomstsaft lige her

Blommesaft lavet på blommer, appelsin og vanilje - få opskriften her