

Rabarbersaft
DET SKAL DU BRUGE
- 2 kilo rabarber skåret i mindre stykker
- 4 stjerneanis
- Skal af 1 citron i strimler (Tip: du kan evt. bruge en kartoffelskræller)
- 1½ l vand
- 550 g mørkt eller lyst rørsukker pr. liter siet saft
- 20 g (1 brev) citronsyre
- 1 tsk. Atamon
Sådan gør du, når du laver rabarbersaft:
Kom rabarber, stjerneanis, citronskal og vand i en gryde med låg.
Lad det koge i ca. 10 minutter.
Si saften (gerne gennem et viskestykke/klæde), og mål, hvor meget der er.
Voksenversionen: Fortynd den skønne rabarbersaft med isterninger og danskvand med bobler eller kold mousserende hvidvin/champagne
Tilsæt sukker pr. liter saft. Kom citronsyre, saft fra 1 citron og evt. Atamon i, og lad det småkoge i ca. 5 minutter.
Skum evt. overfladen for urenheder.
Hæld saften på rene, Atamon-skoldede flasker.
SE OGSÅ: Rabarberkage med marengslåg
Tips til din rabarbersaft:
Hvis du ikke tilsætter Atamon er holdbarheden begrænset.
Opbevar altid saften i køleskab.
Du kan evt. også tilsætte lidt vanilje, hvis du ønsker en lidt sødere variant.
Prøv også:
Blommesaft lavet på blommer, appelsin og vanilje - få opskriften her