Rabarbersaft med mynte
Mad

Rabarbersaft med mynte og lime

28. juni 2022
af Lone Kjær
Foto: Bjørn Jakobsen
Sød, lidt syrlig saft med frisk smag af både mynte og lime. Uhm... det er lækkert. TIP: Saftens holdbarhed er kort, fordi der ikke er tilsat konserveringsmidler. Opbevar evt. noget af saften i en flaske i køleskabet og frys resten ned.
15 min
Tid i alt 25 min

Ingredienser til rabarbersaft med lime og mynte

  • 1 kg rensede rabarberstilke
  • 1 liter vand
  • 200 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • Saft af 1 lime
  • Lidt frisk mynte

Sådan laver du rabarbersaft med lime og mynte:

  1. Skær rabarberne i små stykker a ca. 2 cm.

  2. Kom rabarber, vand og sukker i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom vaniljekorn og stang i gryden.

  3. Kog rabarberne i ca. 15 min.

  4. Hæld rabarberne i en sigte over en skål og lad dem dryppe af.

  5. Smag saften til med lime og tilsæt mynte efter smag. Fortynd saften med vand efter smag.

PRØV OGSÅ: Klassisk rabarbersaft med citron

Energi. 1 dl koncentreret raberbersaft: 110 kcal.
Fordelt på: protein 3%,
kulhydrat 95% fedt 2%

Læs også