Annonce
Mad
28. juni 2022

Rabarbersaft med mynte og lime

Den friskeste hjemmelavede rabarbersaft får du med denne opskrift, der udover røde rabarber indeholder lime og mynte, som giver skøn sommersmag!
Af: Lone Kjær
Rabarbersaft med mynte og lime

Foto: Bjørn Jakobsen

Den friskeste hjemmelavede rabarbersaft får du med denne opskrift, der udover røde rabarber indeholder lime og mynte, som giver skøn sommersmag!
15 min4 personer
Tid i alt 25 min

Ingredienser

  • 1 kg rensede rabarberstilke
  • 1 liter vand
  • 200 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • Saft af 1 lime
  • Lidt frisk mynte
Annonce

Rabarbersaft med lime og mynte

  1. Skær rabarberne i små stykker a ca. 2 cm.
  2. Kom rabarber, vand og sukker i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom vaniljekorn og stang i gryden.
  3. Kog rabarberne i ca. 15 min.
  4. Hæld rabarberne i en sigte over en skål og lad dem dryppe af.
  5. Smag saften til med lime og tilsæt mynte efter smag. Fortynd saften med vand efter smag.

TIP: Saftens holdbarhed er kort, fordi der ikke er tilsat konserveringsmidler. Opbevar evt. noget af saften i en flaske i køleskabet og frys resten ned.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.