punch
Drikke

Punch med solbær, pære, stjerneanis og citron

af Mikkel Karstad · 18. december 2015
Foto: Anders Schønnemann
Er du ikke til den traditionelle gløgg, eller har du bare lyst til at prøve noget nyt, er den krydrede punch et godt bud på en vintervarmer. Den er helt uden alkohol, så børn kan også være med.

Punch med solbær, pære, stjerneanis og citron til 4-6 personer

Tid: 15 minutter. Trækketid: 30 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL PUNCH MED SOLBÆR, PÆRE, STJERNEANIS OG CITRON 2 pærer 1 usprøjtet citron 300 g frosne solbær 3 stjerneanis 200 g sukker 1½ l vand evt. mere citronsaft og sukker   Punch til jul smager skønt. Prøv også at lave din helt egen hjemmelavede julesnaps - få opskriften her  

Opskrift - sådan laver du punch med solbær, pære, stjerneanis og citron

  Skyl pærer og citron, og skær dem i tynde skiver. Kog dem op i en gryde sammen med solbær, stjerneanis, sukker og vand, og lad det herefter koge ved svag varme i 2 minutter. Tag gryden af varmen, og lad det trække i 30 minutter. Hæld blandingen gennem en sigte over en gryde, så den rene punch ender i gryden. Varm punchen igennem, og smag evt. til med mere citronsaft og sukker.   PRØV OGSÅ: Gløgg med portvin og krydderier