Frisk, hjemmelavet limoncello i fin flaske med mærkat.
Mad

Limoncello - frisk og hjemmelavet

1. marts 2021
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Der skal ikke så meget til for at opgradere dansk sensommer til sydeuropæisk feriedrøm. Italiensk limoncello er en perfekt kombination af sødt og syrligt.

DET SKAL DU BRUGE

  • 10-15 usprøjtede citroner
  • 1 flaske vodka

SIRUP

  • 1 l vand
  • 1 kg sukker

Hjemmelavet limoncello

Trækketid: I alt mindst 14 dage

  1. Skyl citronerne, og riv eller skær den gule skal af – undgå at få den hvide, bitre hinde med.
  2. Læg citronskallen ned i et stort patentglas, og hæld vodkaen over. Lad det trække i mindst 7 dage, gerne 14.
  3. Si vodkablandingen gennem et kaffefilter. Gentag processen op til 4 gange, til væsken er klar.
  4. Sirup: Kog vand og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Lad blandingen køle af.
  5. Bland så meget sirup i den filtrerede vodkablanding, at smagen er sød uden at være kvalm. Du kommer til at bruge omkring ½ l sirup.
  6. Lad herefter limoncelloen trække i yderligere 7 dage. Din limoncello bliver blødere og sødere, jo længere den trækker. Limoncelloen kan holde sig i op til 2 år.
  7. Læg den i fryseren et par timer, inden du vil drikke den, og nyd limoncello iskold.

Limoncello, lavet på skallen fra citroner

Limoncello er en dejlig italiensk citronlikør, der stammer fra Amalfikysten syd for Napoli. Den populære drik laves af skallen fra økologiske citroner og er forholdsvis nem at lave. Den skal nydes direkte fra fryseren i små glas og du kan med fordel også bruge limoncello i desserter.

Brug resten af citronerne

Til limoncello bruges kun citronskallen, men du kan sagtens bruge citronsaften til andre lækre sager. Pres eller kør citronerne igennem en juicemaskine, og brug saften til en simpel limonade lavet af saften blandet med sirup.

Citronsaften kan også bruges til saftige citronmuffins, en hjemmebagt citronmåne eller til at lave lemoncurd. God fornøjelse!

Læs også