Drikke

Limoncello - frisk og hjemmelavet

Der skal ikke så meget til for at opgradere dansk sensommer til sydeuropæisk feriedrøm. Italiensk limoncello er en perfekt kombination af sødt og syrligt.

DET SKAL DU BRUGE

skal af 10-15 usprøjtede citroner
1 flaske vodka

SIRUP

1 l vand
1 kg sukker

Limoncello er en dejlig italiensk citronlikør, der stammer fra Amalfikysten syd for Napoli. Den populære drik laves af skallen fra økologiske citroner og er forholdsvis nem at lave. Den skal nydes direkte fra fryseren i små glas og du kan med fordel også bruge limoncello i desserter.

 

Opskrift - sådan laver du limoncello

Tid: 20 minutter. Trækketid: I alt mindst 14 dage

 
1. Skyl citronerne, og riv eller skær den gule skal af – undgå at få den hvide, bitre hinde med. Læg citronskallen ned i et stort patentglas, og hæld vodkaen over. Lad det trække i mindst 7 dage, gerne 14. Si vodkablandingen gennem et kaffefilter. Gentag processen op til 4 gange, til væsken er klar.
 
2. Sirup: Kog vand og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Lad blandingen køle af.
 
3. Bland så meget sirup i den filtrerede vodkablanding, at smagen er sød uden at være kvalm. Du kommer til at bruge omkring ½ l sirup. Lad herefter limoncelloen trække i yderligere 7 dage. Din limoncello bliver blødere og sødere, jo længere den trækker. Limoncelloen kan holde sig i op til 2 år. Læg den i fryseren, et par timer inden du vil drikke den, og nyd limoncello iskold.