Drinks & cocktails
7. juli 2017

Kølige drinks og sprøde snacks

Sæt nye drinks på menukortet og nyd dem med små hapsere til, så alkoholen ikke stiger dig til hovedet lige med det samme. Her får du 3 skønne drinks og de perfekte snacks til
Af: Timm Vladimir
Kølige drinks og sprøde snacks

Foto: Columbus Leth

Mezcal-margarita med sprøde tortillachips og tomatsalsa

Tid: 15 minutter. Ovntid: 10 minutterAntal personer: 2 DET SKAL DU BRUGE10 cl mezcal (eller tequila)6 cl Cointreau20 citronverbenablade 6 cl limesaftisterninger2 spsk. salt2 spsk. sukker ½ limefrugt
PYNTcitronverbena SPRØDE TORTILLACHIPS4 små majstortillaer (mexicanske pandekager)3 spsk. olivenoliesalt TOMATSALSA1 tomat1 lille rødløg 1 frisk rød chili1 spsk. friskhakket koriander3 spsk. olivenoliesaft af 1 limefrugtsalt og friskkværnet peber 1. Ryst mezcal, Cointreau, verbenablade, limesaft og is sammen i en shaker, til drinken er mixet godt. Bland salt og sukker på en tallerken. Skær limefrugten i 2 både, og kør 1 limebåd rundt langs kanten på hvert af glassene. Vend herefter glassenes kant ned i salt-sukker-blandingen. Hæld drinken gennem en si, og fordel den i de 2 glas. Pynt med blade af citronverbena, og læg evt. et par isterninger i glassene. 2. SPRØDE TORTILLACHIPS: Tænd ovnen på 180°. Skær tortillaer ud i trekanter, og pensl med olie. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er sprøde. Drys med lidt salt. 3. TOMATSALSA: Skyl tomaten, og skær den i tern. Pil og hak rødløg. Rens og hak chilien. Rør tomat, løg og chili sammen med koriander og olie. Smag til med limesaft, salt og peber. PRØV OGSÅ: Mojito med jordbær og mynte

Cucumber spritz og agurk med rygeostcreme og rejer

Tid: 15 minutterAntal personer: 2 DET SKAL DU BRUGE2 skiver agurk6 skiver limefrugtisterninger6 cl vodka6 cl tør vermouth10 cl mineralvand10 cl tonic AGURK MED RYGEOSTCREME OG REJER1 spsk. rygeost1 spsk. cremefraiche 18 %salt og friskkværnet peber6-8 skiver af agurk75 g rejerdild 1. Fordel agurkeskiver, limeskiver og isterninger i 2 glas. Hæld vodka, vermouth, mineralvand og tonic på. 2. AGURK MED RYGEOSTCREME OG REJER: Rør rygeost sammen med cremefraiche. Smag til med salt og peber. Fordel rygeostcremen i toppe oven på agurkeskiverne, og top med rejer og dild.

PRØV OGSÅ: Sprød snack med fetacreme

Bramble med snack af røget svinemørbrad

Tid: 15 minutterAntal personer: 2 DET SKAL DU BRUGE1 dl sukker1 dl vand10 cl gin6 cl friskpresset citronsaftisterninger3 cl brombærlikør4 friske brombær ½ limefrugt SNACK AF RØGET SVINEMØRBRAD8 brombær4 skiver røget svinemørbrad8 små træspydmynteblade 1. Kog en sirup af sukker og vand i en gryde. Lad den køle helt af. Hæld 3 cl sirup, gin og citronsaft og isterninger i en shaker, og ryst, til drinken er mixet godt sammen. Læg et par isterninger i 2 glas. Si drinken, og fordel den i glassene. Hæld brombærlikør over. Pynt glassene med brombær og limefrugt skåret i både. 2. SNACK AF RØGET SVINEMØRBRAD: Skyl brombærrene. Skær skiverne af svinemørbrad over i 2 halvdele, og rul hvert stykke sammen omkring 1 brombær. Fæstn med små træspyd, og pynt med mynteblade.
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også