Drikke

Kølige drinks og sprøde snacks

7. juli 2017
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Sæt nye drinks på menukortet og nyd dem med små hapsere til, så alkoholen ikke stiger dig til hovedet lige med det samme. Her får du 3 skønne drinks og de perfekte snacks til

Mezcal-margarita med sprøde tortillachips og tomatsalsa

  Tid: 15 minutter. Ovntid: 10 minutter Antal personer: 2   DET SKAL DU BRUGE 10 cl mezcal (eller tequila) 6 cl Cointreau 20 citronverbenablade  6 cl limesaft isterninger 2 spsk. salt 2 spsk. sukker  ½ limefrugt  
  PYNT citronverbena   SPRØDE TORTILLACHIPS 4 små majstortillaer (mexicanske pandekager) 3 spsk. olivenolie salt   TOMATSALSA 1 tomat 1 lille rødløg  1 frisk rød chili 1 spsk. friskhakket koriander 3 spsk. olivenolie saft af 1 limefrugt salt og friskkværnet peber   1. Ryst mezcal, Cointreau, verbenablade, limesaft og is sammen i en shaker, til drinken er mixet godt. Bland salt og sukker på en tallerken. Skær limefrugten i 2 både, og kør 1 limebåd rundt langs kanten på hvert af glassene. Vend herefter glassenes kant ned i salt-sukker-blandingen. Hæld drinken gennem en si, og fordel den i de 2 glas. Pynt med blade af citronverbena, og læg evt. et par isterninger i glassene.   2. SPRØDE TORTILLACHIPS: Tænd ovnen på 180°. Skær tortillaer ud i trekanter, og pensl med olie. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er sprøde. Drys med lidt salt.   3. TOMATSALSA: Skyl tomaten, og skær den i tern. Pil og hak rødløg. Rens og hak chilien. Rør tomat, løg og chili sammen med koriander og olie. Smag til med limesaft, salt og peber.   PRØV OGSÅ: Mojito med jordbær og mynte

 

Cucumber spritz og agurk med rygeostcreme og rejer

  Tid: 15 minutter Antal personer: 2   DET SKAL DU BRUGE 2 skiver agurk 6 skiver limefrugt isterninger 6 cl vodka 6 cl tør vermouth 10 cl mineralvand 10 cl tonic   AGURK MED RYGEOSTCREME OG REJER 1 spsk. rygeost 1 spsk. cremefraiche 18 % salt og friskkværnet peber 6-8 skiver af agurk 75 g rejer dild   1. Fordel agurkeskiver, limeskiver og isterninger i 2 glas. Hæld vodka, vermouth, mineralvand og tonic på.   2. AGURK MED RYGEOSTCREME OG REJER: Rør rygeost sammen med cremefraiche. Smag til med salt og peber. Fordel rygeostcremen i toppe oven på agurkeskiverne, og top med rejer og dild.

PRØV OGSÅ: Sprød snack med fetacreme

 

Bramble med snack af røget svinemørbrad

  Tid: 15 minutter Antal personer: 2   DET SKAL DU BRUGE 1 dl sukker 1 dl vand 10 cl gin 6 cl friskpresset citronsaft isterninger 3 cl brombærlikør 4 friske brombær  ½ limefrugt   SNACK AF RØGET SVINEMØRBRAD 8 brombær 4 skiver røget svinemørbrad 8 små træspyd mynteblade   1. Kog en sirup af sukker og vand i en gryde. Lad den køle helt af. Hæld 3 cl sirup, gin og citronsaft og isterninger i en shaker, og ryst, til drinken er mixet godt sammen. Læg et par isterninger i 2 glas. Si drinken, og fordel den i glassene. Hæld brombærlikør over. Pynt glassene med brombær og limefrugt skåret i både.   2. SNACK AF RØGET SVINEMØRBRAD: Skyl brombærrene. Skær skiverne af svinemørbrad over i 2 halvdele, og rul hvert stykke sammen omkring 1 brombær. Fæstn med små træspyd, og pynt med mynteblade.