Drinks & cocktails
7. juli 2017Kølige drinks og sprøde snacks
Sæt nye drinks på menukortet og nyd dem med små hapsere til, så alkoholen ikke stiger dig til hovedet lige med det samme. Her får du 3 skønne drinks og de perfekte snacks til
Af: Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Mezcal-margarita med sprøde tortillachips og tomatsalsa
Tid: 15 minutter. Ovntid: 10 minutterAntal personer: 2 DET SKAL DU BRUGE10 cl mezcal (eller tequila)6 cl Cointreau20 citronverbenablade 6 cl limesaftisterninger2 spsk. salt2 spsk. sukker ½ limefrugt PYNTcitronverbena SPRØDE TORTILLACHIPS4 små majstortillaer (mexicanske pandekager)3 spsk. olivenoliesalt TOMATSALSA1 tomat1 lille rødløg 1 frisk rød chili1 spsk. friskhakket koriander3 spsk. olivenoliesaft af 1 limefrugtsalt og friskkværnet peber 1. Ryst mezcal, Cointreau, verbenablade, limesaft og is sammen i en shaker, til drinken er mixet godt. Bland salt og sukker på en tallerken. Skær limefrugten i 2 både, og kør 1 limebåd rundt langs kanten på hvert af glassene. Vend herefter glassenes kant ned i salt-sukker-blandingen. Hæld drinken gennem en si, og fordel den i de 2 glas. Pynt med blade af citronverbena, og læg evt. et par isterninger i glassene. 2. SPRØDE TORTILLACHIPS: Tænd ovnen på 180°. Skær tortillaer ud i trekanter, og pensl med olie. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er sprøde. Drys med lidt salt. 3. TOMATSALSA: Skyl tomaten, og skær den i tern. Pil og hak rødløg. Rens og hak chilien. Rør tomat, løg og chili sammen med koriander og olie. Smag til med limesaft, salt og peber. PRØV OGSÅ: Mojito med jordbær og mynte
Cucumber spritz og agurk med rygeostcreme og rejer
Tid: 15 minutterAntal personer: 2 DET SKAL DU BRUGE2 skiver agurk6 skiver limefrugtisterninger6 cl vodka6 cl tør vermouth10 cl mineralvand10 cl tonic AGURK MED RYGEOSTCREME OG REJER1 spsk. rygeost1 spsk. cremefraiche 18 %salt og friskkværnet peber6-8 skiver af agurk75 g rejerdild 1. Fordel agurkeskiver, limeskiver og isterninger i 2 glas. Hæld vodka, vermouth, mineralvand og tonic på. 2. AGURK MED RYGEOSTCREME OG REJER: Rør rygeost sammen med cremefraiche. Smag til med salt og peber. Fordel rygeostcremen i toppe oven på agurkeskiverne, og top med rejer og dild.PRØV OGSÅ: Sprød snack med fetacreme