Drikke
Klassisk gløgg med portvinssyltede rosiner
Hvorfor ikke fejre første søndag i advent med et varmt glas gløgg og krydrede julekager? Der er flere slags at vælge imellem, så der er noget for enhver smag.
Torsdag, 28. november 2019 - 7:20 - af Mai Knauer. Foto: Columbus Leth.
Der er smæk på alkoholen i denne gløgg, så sørg for at spise rigeligt med kage til.
Tid: 20 minutter
Simretid: 1 time
Trækketid: Natten over
Antal personer: 8
DU SKAL BRUGE
2 usprøjtede appelsiner
10 hele nelliker
8 kardemommefrø
1 kanelstang
250 g mørkt rørsukker
15 g pomeransskal
2 laurbærblade
10 g stødt allehånde
1½ l rødvin
50 g mørke rosiner
2½ dl portvin
2 dl snaps
50 g mandelsplitter
Riv skallen af 1 appelsin, og pres saften af begge appelsiner. Hæld begge dele samt alle krydderier og rødvin i en gryde med tætsluttende låg. Bring blandingen i kog, skru ned, og lad det simre i 1 time. Lad gløggen trække til næste dag. Dæk rosinerne med portvin, og lad dem trække 1 time i lagen. Varm gløggen op, og tilsæt snaps, mandelsplitter og rosiner.