Drikke

Klassisk gløgg med portvinssyltede rosiner

Hvorfor ikke fejre første søndag i advent med et varmt glas gløgg og krydrede julekager? Der er flere slags at vælge imellem, så der er noget for enhver smag.

 
Der er smæk på alkoholen i denne gløgg, så sørg for at spise rigeligt med kage til. 
 
Tid: 20 minutter
Simretid: 1 time
Trækketid: Natten over
Antal personer: 8
 
 
DU SKAL BRUGE
2 usprøjtede appelsiner
10 hele nelliker
8 kardemommefrø
1 kanelstang
250 g mørkt rørsukker
15 g pomeransskal 
2 laurbærblade 
10 g stødt allehånde 
1½ l rødvin 
50 g mørke rosiner 
2½ dl portvin
2 dl snaps
50 g mandelsplitter
 
 
Riv skallen af 1 appelsin, og pres saften af begge appelsiner. Hæld begge dele samt alle krydderier og rødvin i en gryde med tætsluttende låg. Bring blandingen i kog, skru ned, og lad det simre i 1 time. Lad gløggen trække til næste dag. Dæk rosinerne med portvin, og lad dem trække 1 time i lagen. Varm gløggen op, og tilsæt snaps, mandelsplitter og rosiner.
 
PRØV OGSÅ: Hvid gløgg