Drikke
Hvid gløgg med tranebær og stjerneanis
En hvid gløgg er et mildt og mere friskt alternativ til den klassiske røde variant.
Tirsdag, 19. november 2019 - 7:26 - af Mai Knauer foto: Columbus Leth
Tid: 30 minutter
Trækketid: Mindst 1 time
Antal personer: 10
Ekstrakt:
1 usprøjtet citron
6 stjerneanis
50 g frisk ingefær
2 kanelstænger
8 kardemommekapsler
4 hel allehånde
1 laurbærblad
1 tefilter
Ufarvet bomuldssnor
Til servering:
2 flasker hvidvin
2-3 dl brun rom
2 dl rørsukker
150 g friske tranebær
Ekstrakt: Riv citronskallen, og pres citronsaften. Gem saften til servering. Læg alle krydderierne i et tefilter, og luk det med snor. Læg tefilteret i en gryde med ½ l vand sammen med citronskallen. Bring vandet i kog, og lad det koge ½ time. Lad krydderierne trække i vandet, til det er koldt – gerne til næste dag.
Servering: Si ekstrakten over i en gryde, og kassér krydderierne. Tilsæt hvidvin, og varm blandingen op til kogepunktet – det må ikke koge. Sluk blusset, og tilsæt rom. Smag til med citronsaft og sukker. Tilsæt friske tranebær, og servér.