Opskrift - sådan laver du vaniljeparfait med bagte klementiner og olivenolie
1. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne luftige og hvide med sukker og vaniljekorn. Pisk fløden til let skum, og vend flødeskummet i æggemassen. Pisk æggehviderne stive i en anden skål, og vend dem i iscremen. Hæld iscremen i en frysefast form, f.eks. en brødform, og stil den i fryseren i 4-5 timer.
2. BAGTE KLEMENTINER: Tænd ovnen på 180°. Pil klementinerne, og skær dem i skiver. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og dryp honning over. Bag dem i ovnen i 20 minutter.
3. SERVERING: Tag isen ud af fryseren, skær den i skiver, og anret på et fad. Pynt med de bagte klementiner, dryp med olivenolie, og drys med frisk mynte.
TIP: Du kan bruge alle typer citrusfrugter, men hvis du vælger citroner, skal du måske bruge lidt mere honning
PRØV OGSÅ:
Baked alaska med hindbærparfait