Desserter

Vandbakkelser med vaniljecreme, flødeskum og hindbærkompot

Vandbakkelser er lette, luftige kager, som kalder på at blive fyldt med creme og fløde.

DET SKAL DU BRUGE

1½ dl vand
75 g smør
1 tsk. sukker
1 knsp. salt
75 g hvedemel
3 små æg

VANILJECREME

3 dl mælk
3 æg
3 spsk. hvedemel
4 spsk. sukker
korn af 1 vaniljestang

HINDBÆRKOMPOT

125 g hindbær (evt. fra frost, optøede)
50 g sukker

TIL SERVERING

2 dl piskefløde
flormelis

 

Opskrift - sådan laver du vandbakkelser med vaniljecreme, flødeskum og hindbærkompot

 
1. Vandbakkelser: Tænd ovnen på 200° (brug ikke varmluft). Kog vand og smør op i en kasserolle. Tilsæt sukker, salt og mel under omrøring. Rør rundt i dejen i 2-3 minutter ved høj varme. Lad dejen køle lidt af i gryden, og rør i den af og til. Pisk æggene sammen, og rør dem i dejen lidt ad gangen. Dejen skal blive blød og blank. Form 6 store, runde kager med 2 skeer, og sæt dem med god afstand imellem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kagerne i ovnen i 30 minutter – ovndøren må ikke åbnes undervejs. Tag forsigtigt en enkelt kage ud af ovnen, stil den på bordet, og læg mærke til, om den begynder at falde sammen. Stil den straks tilbage i ovnen igen, hvis den gør, og bag alle kagerne i ca. 5 minutter længere. Holder kagen faconen fint, tager du alle kagerne ud af ovnen. Afkøl dem på en rist.
 
2. Vaniljecreme: Pisk alle ingredienserne til cremen sammen i en gryde. Bring cremen i kog under konstant piskning, og kog den godt igennem i et par minutter. Lad cremen køle af, og rør i den af og til.
Hindbærkompot: Kog hindbærrene hurtigt op med sukkeret. Afkøl.
 
3. Til servering: Pisk fløden til flødeskum. Skær toppen af kagerne. Fordel vaniljecremen i kagerne, og læg 1 stor skefuld hindbærkompot i. Fyld derefter flødeskum i hver kage, brug evt. en sprøjtepose. Læg kagetoppen på igen. Sigt flormelis over lige inden servering.
 
TIP: Det kræver lidt omhu at bage vandbakkelser. Dejen skal røres grundigt, og kagerne skal bages i ovnen, til de holder faconen – bagetiden kan variere en del.