vandbakkelser
Desserter

Vandbakkelser med chokolade-kaffe-creme

af Camilla Zarah Lawes 10. februar 2022
Foto: Lars Ranek
Uhm - disse vandbakkelser smager bare himmelsk
6 stk

VANDBAKKELSER

  • 60 g smør
  • 60 g hvedemel
  • 1¼ dl kogende vand
  • 2 æg

FYLD

  • 2 dl piskefløde
  • 30 g flormelis
  • korn af ½ stang vanilje
  • 3 spsk. kaffesirup
  • 2 tsk. instant-kaffe
  • ¼ dl vand
  • 30 g mørk chokolade
  • ½ dl piskefløde

PYNT

  • hakket mørk chokolade

1. Smelt smørret, uden at det tager farve. Rør melet i til en jævn masse. Kom det kogende vand i lidt efter lidt, og rør, til massen er samlet og jævn. Når dejen slipper grydens sider, ristes den et par minutter, uden at den tager farve. Tag dejen fra varmen, og rør æggene i, ét ad gangen. Kom den færdige dej i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i 6 kager. Bag dem i en 210° forvarmet ovn i 15-20 minutter, til de er gyldne og fint hævede. Lad dem køle helt af.

2. Pisk fløden stiv med flormelis og vaniljekorn. Vend kaffesiruppen i flødeskummet, og stil det til side. Opløs kaffen i vandet. Hak chokoladen helt fint. Kog fløden op, og hæld den over chokoladen sammen med kaffen, og rør godt, til du har en ensartet masse. Skær et lille hul i alle vandbakkelserne. Vend forsigtigt flødeskummet med chokolade-kaffe-cremen. Kom fyldet i en sprøjtepose, og tryk rigeligt i hver vandbakkelse. Drys med hakket chokolade, og servér straks.

PRØV OGSÅ: Vandbakkelser med vaniljecreme, flødeskum og hindbærkompot