vaffellagkage
Desserter

Vaffellagkage med marcipan og kirsebær

5. september 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
De belgisk-inspirerede vafler er fyldt med marcipanoverraskelser, og de smager herligt i selskab med flødeostcreme og syrligt-søde kirsebær. Her får du opskriften på en skøn vaffellagkage med marcipan og kirsebær

Vaffellagkage med marcipan og kirsebær

Tid: 45 minutter. Hævetid: 30 minutter Antal personer: 8   DET SKAL DU BRUGE 1½ dl mælk korn af 1 vaniljestang 25 g gær 3 æg 1 nip salt 350 g hvedemel 150 g smør + lidt til stegning 150 g rørsukker 200 g marcipan 1 vaffeljern, gerne til belgiske vafler  
  FLØDEOSTCREME 2 dl piskefløde 200 g flødeost naturel ½ dl ahornsirup   
  PYNT 250 g kirsebær ahornsirup   PRØV OGSÅ: Skift vaffellagkage ud med en skøn pandekage-kage - få opskriften her

Opskrift - sådan laver du vaffelkage med marcipan og kirsebær

  1. Varm forsigtigt mælk og vaniljekorn op i en kasserolle, til det er lillefingervarmt. Hæld blandingen i en skål, og opløs gæren heri. Pisk æg og salt i. Rør mel i, så du får en glat dej. Lad dejen hæve i 30 minutter.   2. Smelt smørret, og rør det i dejen sammen med sukker, til dejen er glat og luftig. Skær marcipanen i små tern, og rør det i dejen. Opvarm vaffeljernet, og bag vaflerne – der bliver 8-10 plader vafler. Lad dem køle af på en bagerist. De bliver sprøde, når de køler af.   3. FLØDEOSTCREME: Pisk fløden til skum. Pisk flødeost og sirup sammen i en anden skål, og rør herefter flødeskummet i, til cremen er ensartet.   4. PYNT: Skyl kirsebærrene. Halvér halvdelen af dem, og fjern stenene. Læg en vaffel på et kagefad, fordel flødeostcreme ovenpå, og top med en håndfuld halverede kirsebær. Læg den næste vaffel ovenpå, og gentag processen, så du får en høj lagkage. Pynt til sidst med hele kirsebær, og dryp lidt ahornsirup over. Servér straks, eller opbevar lagkagen på køl indtil servering.   PRØV OGSÅ: Lagkage med nougatskum