Desserter

Trøffelkugler med Baileys

af Camilla Zarah Lawes 23. november 2012
Foto: Lars Ranek
De her kugler er livsfarlige og intet mindre end himmelske. De smelter på tungen og er perfekte til gæster med en sød tand

(25 stk.)200 g mørk chokolade 70 % eller 85 %2½ dl piskefløde20 g blødt smør½ dl Baileys

DRYS:sigtet kakaopulver

Hak chokoladen helt fint. Kog fløden op, og lad den koge i 2 minutter. Hæld den forsigtigt over chokoladen, mens du hurtigt rører det sammen til en ensartet masse. Tilsæt smør og Baileys. Hæld massen i en skål, dæk den med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i minimum 12 timer.Pisk trøffelmassen igennem med en elpisker, og rul den hurtigt til ca. 2 cm store kugler. Kom kakaopulver på en flad tallerken, og tril kuglerne i pulveret, så de får et jævnt lag kakao. Stil dem på køl, til de skal serveres.

Pund-til-pund-kage med chokolade