Trøffelkage med valnødder
Desserter

Trøffelkage med valnødder

af Camilla Zarah Lawes 4. august 2021
Er du til blød og intens chokoladesmag, er den her kage lige sagen. Jeg er i hvert fald forelsket
30 min 10 personer
Tid i alt 1 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 100 g smør
  • 100 g farin
  • 100 g mørk chokolade
  • 3 æg
  • ½ tsk. bagepulver
  • 50 g hvedemel

Topping

  • 150 g mørk chokolade
  • 50 g blødt smør
  • 3 spsk. fløde
  • 100 g valnøddekerner
  • 2 spsk. rørsukker

Opskrift - sådan laver du trøffelkage med valnødder

  1. Smelt smør, farin og chokolade over et vandbad. Kom det i en stor skål, og rør æggene i, ét ad gangen. Sigt bagepulver og mel i, og vend forsigtigt rundt.
  2. Kom dejen i en smurt form, og bag den ved 175° i 20-30 minutter. Lad kagen afkøle helt.
  3. Lav toppingen: Smelt chokolade over et vandbad. Tag den smeltede chokolade fra varmen, og rør smør og fløde i.
  4. Sæt det i køleskabet, og lad toppingen sætte sig i 30 minutter. Rist valnødderne på en tør pande, til de er gyldne.
  5. Drys med sukker, og lad det akkurat smelte. Smør cremen på kagen i et jævnt lag, og drys helt tæt med valnødder.
  6. Servér kagen i firkantede stykker.