Mad
17. februar 2022

Trifli med rabarber og nøddekrymmel

Her er det tilladt at freestyle. Har du ingen rabarber, kan du koge en æblekompot, og har du ingen mascarpone, kan du bruge cremefraiche
Af: Camilla Zarah Lawes
https://imgix.femina.dk/media/article/1417-gaestemad-dessert.jpg

Foto: Columbus Leth

Her er det tilladt at freestyle. Har du ingen rabarber, kan du koge en æblekompot, og har du ingen mascarpone, kan du bruge cremefraiche
4 personer

INGREDIENSER

  • 400 g rabarber
  • 240 g rørsukker
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • korn af 1 vaniljestang

MASCARPONECREME

  • 2½ dl piskefløde
  • 250 g mascarpone
  • korn af 1 vaniljestang
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 3-4 spsk. flormelis

NØDDEKRYMMEL

  • 2 spsk. sirup
  • 100 g smør
  • 100 g valnødder, hasselnødder eller mandler
  • 100 g havregryn
Annonce

Opskrift - sådan laver du trifli med rabarber og nøddekrymmel

1. Rens rabarberne, og skær dem i stykker på 2 cm. Fordel dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Drys med sukker, kartoffelmel og vaniljekorn, og læg også den tomme vanilje-bælg i fadet. Bag rabarberne i en 175° varm ovn i 20 minutter. Lad rabarberne afkøle helt.

2. Fjern vaniljebælgen, og rør rabarberne sammen til en ensartet masse.

3. Mascarponecreme: Pisk fløden til skum, og vend flødeskummet sammen med mascarpone, vaniljekorn, fint-revet citronskal og flormelis.

4. Nøddekrymmel: Varm sirup og smør op på en pande. Tilsæt hakkede nødder og havregryn, og rist det i 5 minutter under konstant omrøring. Lad blandingen køle af.

5. Byg triflien op i små glas eller i en stor skål. Start med et lag rabarber, drys et lag krymmel på, og fordel så et lag vanilje-creme over. Gentag med at lægge lag i denne rækkefølge, og servér.

Annonce

Til forret og hovedret til den perfekte gæstemiddag anbefaler vi

FORRET: Forårsrisotto med grønne asparges - Få opskriften her

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.