

Trifli med rabarber og nøddekrymmel
INGREDIENSER
- 400 g rabarber
- 240 g rørsukker
- 2 spsk. kartoffelmel
- korn af 1 vaniljestang
MASCARPONECREME
- 2½ dl piskefløde
- 250 g mascarpone
- korn af 1 vaniljestang
- skal af 1 usprøjtet citron
- 3-4 spsk. flormelis
NØDDEKRYMMEL
- 2 spsk. sirup
- 100 g smør
- 100 g valnødder, hasselnødder eller mandler
- 100 g havregryn
Opskrift - sådan laver du trifli med rabarber og nøddekrymmel
1. Rens rabarberne, og skær dem i stykker på 2 cm. Fordel dem i et ovnfast fad beklædt med bagepapir. Drys med sukker, kartoffelmel og vaniljekorn, og læg også den tomme vanilje-bælg i fadet. Bag rabarberne i en 175° varm ovn i 20 minutter. Lad rabarberne afkøle helt.
2. Fjern vaniljebælgen, og rør rabarberne sammen til en ensartet masse.
3. Mascarponecreme: Pisk fløden til skum, og vend flødeskummet sammen med mascarpone, vaniljekorn, fint-revet citronskal og flormelis.
4. Nøddekrymmel: Varm sirup og smør op på en pande. Tilsæt hakkede nødder og havregryn, og rist det i 5 minutter under konstant omrøring. Lad blandingen køle af.
5. Byg triflien op i små glas eller i en stor skål. Start med et lag rabarber, drys et lag krymmel på, og fordel så et lag vanilje-creme over. Gentag med at lægge lag i denne rækkefølge, og servér.
Til forret og hovedret til den perfekte gæstemiddag anbefaler vi
FORRET: Forårsrisotto med grønne asparges - Få opskriften her
HOVEDRET: Bøf a la Lindstrøm med croutoner, rødder og myntedip - Få opskriften her