Desserter

Trifli med rabarber

af Camilla Zarah Lawes 15. april 2011
Foto: Lars Ranek
Måske verdens bedste dessert – trifli smager i hvert fald altid skønt og kan tilberedes med lige den frugt, der er i sæson

600 g rabarber, rensede og skåret i 2 cm små stykker320 g rørsukker2 spsk. kartoffelmel1 god vaniljestang, korn og bælgCREME:250 g mascarponekornene fra 1 vaniljestangfintrevet citronskal fra 1 økologisk citron2½ dl piskefløde, pisket til skumlidt citronsaft3-4 spsk. flormelisENDVIDERE:2 spsk. akaciehonning100 g smør100 g hakkede mandler100 g havregryn100 g rasp1½ dl amaretto (mandellikør), kanundlades eller erstattes af portvinPYNT:fintrevet citronFordel rabarberne i et ovnfast fad foret med bagepapir. Drys med sukker, kartoffelmel og vaniljekorn. Læg vaniljebælgen ved (den giver meget smag), og bag dem i 20 minutter i en 175° varm ovn. Afkøl dem helt, fjern vaniljebælgen, og rør rabarberne sammen til en ensartet masse. Vend mascarpone, vaniljekorn og citronskal sammen med flødeskummet. Pres lidt frisk citronsaft i, tilsæt flormelis, og vend det sammen til en let creme. Smag cremen til, men den må ikke være for sød. Smelt honning og smør på en pande. Tilsæt mandler, havreryn og rasp, og rist det hele i 5 minutter under konstant omrøring. Lad blandingen køle af. Byg triflien op i lag i små glas eller i en stor (glas)skål. Start med et lag rabarber, drys herefter et lag mandelrasp over, dryp med amaretto, og fordel så et lag vaniljecreme over. Gentag, og slut med creme øverst. Pynt med citronskal.RELEVANTE LINKS