træstammer med marcipan, nougat og pistacie
Desserter

Træstammer med marcipan, nougat og pistacie

af Julie Hey, Gitte Heidi Rasmussen m.fl 1. december 2016
Foto: Carina Krüger og Bjørn Jakobsen
Træstammer er et fast indslag på mange konfektfade og findes i et utal af lækre udgaver. Denne er lavet som en roulade, hvor saftig pistaciemasse omslutter den fyldige nougat. Her får du opskriften på træstammer med marcipan, nougat og pistacie
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g marcipan
  • 200 nougat
  • 150 g pistaciemasse

PYNT

  • 200 g mørk chokolade
  • 50 g usaltede pistacienødder
  • sølvglimmer

  PRØV OGSÅ: Træstammer med cognac og tørret frugt    

Opskrift - sådan laver du træstammer med marcipan, nougat og pistacie

  1. Rul marcipanen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir, så du får et rektangel på ca. 40 x 24 cm. Smelt halvdelen af nougaten i en varmefast skål over vandbad, tag skålen af varmen, og rør den resterende nougat i. Smør pistaciemassen ud på marcipanen i et jævnt lag, og fordel den smeltede nougat ovenpå pistaciemassen. Skær pladen i 2-3 dele, og rul hver del sammen – lim evt. marcipanen sammen med våde fingre.   2. PYNT: Smelt chokoladen over vandbad, og dyp rullerne i chokoladen, eller pensl den på.  Læg rullerne på bagepapir, og drys med hakkede pistacienødder og sølvglimmer (kan købes hos specialkoebmanden.dk)  

TIP: SÅDAN SMELTER DU CHOKOLADE OVER VANDBAD

Hæld lidt vand i bunden af en gryde, og varm det op til lige under kogepunktet. Læg hakket chokolade i en metalskål, der kan hænge på kanten af gryden, uden at skålens bund rammer det varme vand. Rør jævnligt i chokoladen, så den smelter ensartet. Undgå, at chokoladen kommer i berøring med vand eller damp.   PRØV OGSÅ: Marcipansushi med hindbær og nougat  

Andre lækre opskrifter