Desserter

Træstammer med cognac og tørret frugt

af Redaktionen 22. marts 2022
Lækre marcipanbrød med tørret frugt, cognac og et tykt lag af mørk chokolade
8 stk

INGREDIENSER

  • 100 g soltørrede dadler (f.eks. fra Urtekram)
  • 50 g soltørrede tranebær
  • 1 spsk. appelsinsaft
  • 1 spsk. cognac
  • 175 g god marcipan
  • 1-2 spsk. fl rmelis

PYNT

  • smeltet mørk chokolade
  • finthakkede pistacienødder

Træstammer med cognac og tørret frugt (8 stk)

Bland skønne tørrede frugter i en god marcipan, kom evt. lidt sprut i, og du har en god basisblanding at lave konfekt af. Den kan trilles til kugler eller formes til et stort marcipanbrød eller de lidt mindre træstammer. Smør et

tykt lag chokolade udenpå. Det må gerne se lidt rustikt ud.

Opskrift - sådan laver du træstammer med cognac og tørret frugt

 

1. Hæld appelsinsaft og cognac over tranebærrene, dæk med fi lm, og lad dem trække i mindst 1 time. 

 

2. Hak dadlerne groft. Ælt dadler og tranebær med væde i marcipanen. Kom lidt fl ormelis i og evt. mere marcipan, hvis du synes, massen er for blød. Men den må gerne være fugtig. 

 

3. Tril den til aflange træstammer på ca. 10 cm. Lad dem ligge og tørre lidt i et par timer eller til næste dag i køleskab. 

 

4. Smelt chokoladen over vandbad, smør et lag på undersiden, og lad det tørre. Smør chokolade på resten (husk enderne), og drys med

finthakkede pistacienødder.

 

PRØV OGSÅ: Mini-flødeboller med brændte mandler og appelsinskum