træstamme
Desserter

Træstamme

af Julie Hey 16. november 2012
foto: Bjørn Jakobsen
Den bedste træstamme i juleversion, giver farve på julens konfekt - få opskriften her

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g marcipan
  • 200 nougat
  • 150 g pistaicemasse
  • 200 g mørk chokolade
  • 50 g pistacienødder, usaltede
  • Sølvglimme

 

Vil du have flere konfektopskrifter? SØNDAG har samlet årets 6 bedste konfektopskrifter, se dem her

Opskrift - sådan laver du de lækre træstammer (2-3 stk.)

 

1. Rul marcipanen ud i et rektangel, ca. 40 x 24 cm.

2. Smelt halvdelen af nougaten over vandbad, tag af varmen og rør den resterende nougat i.

3. Smør pistaciemassen ud på marcipanen og fordel nougaten ovenpå.

4. Skær pladen i 2-3 dele og rul hver del sammen - lim evt. marcipanen sammen med våde fingre.

5. Smelt chokoladen over vandbad og dyp rullerne i chokoladen eller pensl den på. Læg dem på bagepapir og drys med hakkede pistacienødder og glimmer.

LÆS MERE: Er du vild med marcipan, så prøv disse fantastiske opskrifter på tre hjemmelavede marcipankugler

LÆS MERE: Det er ingen sag at lave marcipan selv - få opskriften på lækker hjemmelavet marcipan her